Pınar Gültekin'in katiline ağırlaştırılmış müebbet!

Pınar Gültekin'in katiline uygulanan "haksız tahrik indirimi" nedeniyle müebbet hapi cezası 23 yıla indirilmişti. İstinafa taşınan davanın duruşması bugün görüldü. Haksız tahrik indirimine yer olmadığına hükmeden mahkeme, sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. İşte Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin ve sanık Cemal Metin Avcı'nın duruşmadaki konuşmaları...

GÜNDEM 10.03.2023, 17:31 12.03.2023, 11:29 Hakan Öksüz
Pınar Gültekin'in katiline ağırlaştırılmış müebbet!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'in 2020'de vahşi şekilde katledilerek ormanlık araziye gömüldüğü ortaya çıkarılmış, olay Türkiye gündeminde yankı uyandırmıştı. 

Pınar Gültekin'i öldürdüğü gerekçesiyle önce müebbet hapse mahkum edilen sanık Cemal Metin Avcı'nın cezası, "haksız tahrik indirimi" nedeniyle 23 yıla indirilmişti. Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ve diğer sanıkların tahliyesine karar verilmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kararlara itiraz ederek istinaf sürecini başlatmıştı.

Duruşmaya kimler katıldı?

Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin istinafa taşınan davanın duruşması, bugün İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'nde görüldü. Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ve tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı, duruşmaya görüntülü sistemler aracılığıyla katıldı. Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin ile annesi Şefika Gültekin de duruşma salonuna geldi. Daha sonra kendisini iyi hissetmediğini söyleyen Pınar Gültekin’in annesi, salondan çıkarıldı.

Baba Sıddık Gültekin: "Yerel mahkeme, bu caninin sözlerine inandı"

Kızı Pınar Gültekin'in diri diri yakılarak katledildiğini kaydeden baba Sıddık Gültekin, "Adli tıbbın verdiği rapor, yerel mahkeme tarafından kayda alınmadı. Yerel mahkeme, bu caninin sözlerine inandı. Bu canavar, bütün ailemizi bitirdi. En ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Adalet talep ediyoruz." diye konuştu.

Cemal Metin Avcı: "Yaktığım sırada canlı değildi"

Olayın planlanarak yapılmadığını ve eziyet çektirmek amacının olmadığını belirten tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ise, "Hayatın bir gerçeği cinnet. Onu boğarak öldürdüm. Yaktığım sırada canlı değildi. Çok pişmanım, Allah rahmet eylesin. Keşke olmasaydı ama oldu bir kere. Benim de hayatım sona erdi, rezil oldum. Daha önce suç işlemedim. Kimse bana yardımcı olmadı. " dedi.

Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet, kardeşine 4 yıl!

Sanığın savunmasının ardından verilen aradan sonra karar açıklandı. Yerel mahkeme tarafından verilen "haksız tahrik indirimini" kaldıran mahkeme heyeti, 23 yıllık hapis cezasını ağırlaştırılmış müebbet hapse çevirdi. Sanık Cemal Metin Avcı'nın cinayeti "tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek" işlediği bildirildi. Sanığın tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı ise suç delillerini yok ettiği ve gizlediği için 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)