Pınar Gültekin davasında nihai karar için olası tarih belli oldu

Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin cinayeti hakkındaki davanın 11’inci duruşmasında da karar çıkmadı. Sanık Cemal Metin Avcı’nın mahkemeye yeni deliller sunmak için ek süre talep etmesi üzerine olası nihai karar duruşması 16 Mayıs’a ertelendi.

GÜNDEM 11.04.2022, 17:55 12.04.2022, 09:41
Pınar Gültekin davasında nihai karar için olası tarih belli oldu

Muğla’da üniversite öğrencisi olan 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldüğü gerekçesiyle cinayet davası açılmıştı. Davanın 11’ıncı duruşması bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Cinayet sanığı Cemal Metin Avcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı davada tutuklu sanık Avcı, SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile mahkemeye katıldı. Suç delillerini gizleyen ve yok ettiği belirtilen kardeşi Mertcan Avcı ise salonda fiziki olarak bulundu. Diğer sanıklar Ayten Avcı, Selim Avcı, Şükrü Gökhan Orhan ve Eda Karagün ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma mayıs ayına ertelendi

Davanın 11’üncü duruşmasında da nihai karar çıkmadı. Cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın mahkemeye yeni deliller sunacağını dile getirmesi ve ek süre talep etmesi üzerine duruşma 16 Mayıs 2022 tarihine ertelendi. Bir sonraki duruşma olan mayıs ayındaki duruşmada ise nihai kararın çıkması bekleniyor.



Cemal Metin Avcı

Ne olmuştu?

Öldürüldüğünde 27 yaşında olan Pınar Gültekin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde İktisat Bölümü öğrencisiydi. Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evden 16 Temmuz 2020 tarihinde çıkan Gültekin, aynı gün ablasıyla telefonda görüşmüş ve bu, Pınar’ın ailesiyle son görüşmesi olmuştu. Ailesinin haber alamadığı Pınar için Akyaka Jandarma Komutanlığı’na kayıp ilanında bulunulmuş ve arama çalışmaları başlatılmıştı. Pınar’ı tanıyan kişilerin listesi çıkartılmış ve bölgedeki tüm güvenlik kameraları incelemeye alınmıştı. 

Cemal Metin Avcı, cinayeti itiraf etti

Pınar’ı tanıyan herkes sırayla gözaltına alındı ve ifadelerine başvuruldu. Şüpheli konumda olması sebebiyle gözaltına alınanlardan biri de Pınar’ın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı oldu. Avcı, ilk ifadesinde hiçbir suçlamayı kabul etmedi ancak deliller ortaya çıkmaya başlayınca Avcı, Pınar’ın bağ evinde öldürdüğünü, cesedini de bir varile koyup yaktığını, ardından varili Gülağzı mevkiindeki ormanlık alana attığını itiraf etti. Cemal Metin Avcı, ifadesinin ardından çıkartıldığı ilk mahkemede tutuklandı. Kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma sırasında incelenen kişiler arasındaydı. Kardeş Avcı’nın telefon sinyallerinin olay saatinde ağabeyiyle aynı yerden gelmesi üzerine Mertcan Avcı da jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. 



İfadede geçen varil

Bugüne kadar 11 duruşma görüldü

Soruşturmanın seyri Avcı ailesi ve aile dostları çerçevesinde genişletilirken Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul ederek Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçu sebebiyle müebbet hapisle yargılanmasına karar verdi. Aynı duruşmada, Mertcan Avcı’nın da “suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme” suçundan 5 seneye kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İlerleyen duruşmalarda Mertcan Avcı’nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ek iddianamede, Cemal Metin Avcı’nın eski eşinin ve anne ile babasının da aralarında bulunduğu bazı akrabalarının suç delillerini gizlediği ve/veya değiştirdiği ifade edildi. Haklarında yeterli şüphe bulunduğunu kaydeden Başsavcılık makamı, bu kişilerin de ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. 

Öte yandan dava sürecinde kardeş Mertcan Avcı’nın da “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürmek suçuna iştirak etmek” suçu işlediği dile getirildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Mertcan Avcı hakkındaki iddianamede kardeş Avcı’nın müebbet hapse çarptırılması talep edildi. Ancak iddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilerek savcılığa iade edildi. Öte yandan üst mahkeme, Başsavcılık makamının itirazını kabul ederek Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “iddianamenin iadesi” kararını kaldırmasına ve evrakın gereğinin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılmasına hükmetti. Üst mahkeme, verilen kararın kesin olduğunu kaydederek kanuni yollara başvurma olasılığının bulunmadığına da oy birliğiyle karar verdi.



Pınar'ın öldürüldüğü bağ evi

Yorumlar (0)