Pınar Gültekin davasında 12. duruşma: "Kadınlar öfkeli"

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in katledilmesi konusunda Cemal Metin Avcı ile birlikte diğer sanıkların yargılanması sürüyor.

GÜNDEM 16.05.2022, 16:44 17.05.2022, 11:48
Pınar Gültekin davasında 12. duruşma: "Kadınlar öfkeli"

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde söz konusu davanın on ikinci duruşmasına sanık Cemal Metin Avcı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tutuklu olduğu cezaevinden katıldı. Tutuksuz yargılandığı belirtilen Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ile birlikte taraf avukatları da ayrıca duruşma salonunda yer aldı.

Kadın cinayetleri protesto edildi

Duruşmaya, Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin de katılırken baba Sıddık Gültekin ise adliye binasında davanın sona ermesini bekliyor.

Mahkeme heyetinin yerini almasıyla birlikte duruşma başlarken, duruşmada ek savunma için süre verilen sanıklardan Mertcan Avcı ve avukatının dinlenmeye başladığı belirtildi. 

Muğla Adliyesi'nin önünde duruşmadan önce toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile birlikte kadın derneklerinin bazı üyeleri, Pınar Gültekin'in resimleri ile birlikte attıkları sloganlarla kadın cinayetlerini protesto etti.

- Olay

27 yaşındaki Pınar Gültekin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi iken 16 Temmuz 2020 tarihinde Akyaka Mahallesi'nde ikamet ettik evinden çıkmış, aynı gün içinde telefonda ablasıyla görüştükten sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Akyaka Jandarma Komutanlığına ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulması sonrasında başlatılan arama çalışmalarında Gültekin'i tanıdığı belirtilen kişilerin listesi alınmış ve bölgede bulunan güvenlik kamerası görüntüleri incelenerek görgü şahitlerinin ifadeleri alınmıştı.

Şüphe üzerine genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, gözaltına alınırken Avcı, emniyette verdiği ilk ifadesinde hakkında çıkan suçlamaları reddetse de deliller elde edilince bir süre arkadaşı olup ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde katlettiğini, cesedini yaktıktan sonra Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana varille birlikte attığını itiraf etmiş ve daha sonra tutuklanmıştı. 

Soruşturma kapsamında Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman içinde olay bölgesi ve yakınlarında tespit edilmesi sonrasında jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmış, "delil karartmak" suçu sebebiyle tutuklanmıştı.

- Dava süreci

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, C.M. Avcı'ya, "eziyet çektirerek ya da canavarca hisle öldürme" suçu sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı'ya ise "suç delillerini gizleme, değiştirme ya da yok etme" suçu sebebiyle 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti. Yargılama devam ederken kardeş Mertcan Avcı'nın tutuksuz yargılanması yönünde karar alınmıştı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ek iddianamede, sanık Avcı'nın babası ve annesi ile eski eşinin de aralarında yer aldığı bazı akrabalarının suç delillerini yok edip sakladıklarına ilişkin haklarında yeterli şüphe olduğu kanaatiyle birlikte ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edilmişti.

Yargılama esnasında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak" suçu sebebiyle Mertcan Avcı ile ilgili ağırlaştırılmış müebbet cezası talebiyle hazırlanan iddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından savcılığa iade edilmişti.

Başsavcılığın söz konusu itirazını kabul eden üst mahkeme, "iddianamenin iadesi" kararının iptal edilmesine ve belgenin gereğinin yapılması adına Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesine iadesine karar vermişti. Üst mahkeme, söz konusu karar kesin olması sebebiyle oy birliğiyle kanun yollarına başvurma imkanının da bulunmadığına hükmetmişti. 

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ile ilgili de duruşmada sarf ettiği sözler sebebiyle hakaret ve tehdit suçlamasıyla 4 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle iddianame düzenlenmişti.

Yorumlar (0)