Pınar Gültekin davası: Tartışılan kararın gerekçesi açıklandı!

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in katledilmesi ile ilgili davada mahkemenin tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı. Sanık ile ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 23 yıla düşürülmüştü.

GÜNDEM 25.06.2022, 13:55 25.06.2022, 15:50
Pınar Gültekin davası: Tartışılan kararın gerekçesi açıklandı!

Pınar Gültekin davasında, katile haksız tahrik indirimi verilmesi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Kamuoyu kadar bu konu, siyasetin de gündemine oturdu. 

“Canavarca hisle hareket etmedi”

Sanık ile ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 'haksız tahrik indirimi' ile 23 yıla düşürülmüştü. Kararın kesinleşmesi halinde sanık Cemal Metin Avcı 14,5 yıl boyunca hapis yatacak. 

Tartışmalı karara yönelik Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçesini açıkladı.

Gerekçeli kararda, sanığın canavarca bir düşünceyle hareket etmediği, delilleri yok etmek hedefiyle yakma eylemini düzenlediği belirtiliyor.

Mahkeme, TCK'nın 107 maddesinde hazırlanan 'şantaj suçuna’ vurgu yaptı. 

Gültekin ailesinin avukatından açıklama geldi

Rezan Epözdemir, gerekçeli karar ile ilgili yorumlarda bulundu. 'Hayatında bu tarz bir gerekçe görmediğini' belirterek sözlerine başlayan Epözdemir, söylenenler ''utanç vericidir'' dedi ve şunları söyledi:

''Pınar Gültekin'in öldürülmesi ve hayatta olduğu esnada yakıldığına ilişkin Adli Tıp'ın raporu var. Biri bana anlatabilir mi, bir kadına daha ne yapılması lazım da canavarca his olarak kabul edilsin.”

Yorumlar (0)