Pınar Gültekin davası ile ilgili hükümetten ilk açıklama!

Pınar Gültekin davasında dün verilen kararla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, hukuki sürecin şu an devam ettiğini, yargı mekanizmasının çalıştığını ve hadiseyi hassasiyetle takip ettiklerini açıkladı. 

GÜNDEM 21.06.2022, 13:09 21.06.2022, 13:12
Pınar Gültekin davası ile ilgili hükümetten ilk açıklama!

Ülkeyi sarsan kadın cinayetlerinden Pınar Gültekin'in katledilmesine yönelik davada dün karar verildi.

Müebbet hapis, 23 yıla indirilmişti

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanık Cemal Metin Avcı’nın cezası, uygulanan haksız tahrik indirimiyle birlikte 23 yıla düşürüldü.

Kurbanın ailesi ve avukatı başta olmak üzere toplumun ciddi bir bölümünün tepkisine yol açan karar, tartışmaya neden oldu.

Konuyla ilgili hükümetten açıklama geldi.

"Yargının kendi süreçleri ve mekanizması vardır"

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hukuki sürecin şu an devam ettiğini, yargının çalıştığını ve süreci hassasiyetle izlediklerini kaydetti. Çelik, "Mahkemelerin yanlış veya eksik bulduğumuz kararlarının tekrar değerlendirilmesi için yargının kendi süreçleri ve mekanizmaları vardır. Kararların en isabetli biçimde tamamlanması için yargı mekanizması, kendi içinde hukuka uygun şekilde değerlendirme süreçlerini çalıştırmaktadır.” sözlerini kullandı.

"Hassasiyetle takip edeceğiz"

Çelik, “Hukuki süreç şu an devam etmekte ve yargı mekanizması çalışmaktadır. Hukuk içinde tekrar değerlendirme süreçleri bellidir. Söz konusu süreci hassasiyetle takip edeceğiz." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorumlar (0)