Pide kuyruğu değil baklava kuyruğu

Kurban Bayramı arifesinde vatandaşlar, İstanbul Bahçelievler’deki ucuz baklavaya adeta akın etti. Yüksek sıcaklıklardan korunmak için başlarını kartonlarla kapatan vatandaşların oluşturduğu baklava kuyruğu, havadan kamerayla görüntülendi.  

GÜNDEM 19.07.2021, 17:34
Pide kuyruğu değil baklava kuyruğu

Kurban Bayramı’na bir gün kala İstanbul Bahçelievler’De piyasasının altında satışa çıkarılan baklavaya vatandaşlar akın etti.

Baklava kuyruğu oluştu

Piyasa fiyatının altında satılan baklavayı almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, baklavanın tadından ve fiyatından memnun olduklarını belirtti.Tatlıcı önünde sıralar oluşturan vatandaşlar, yarım saat beklemesinin ardından dükkana girebiliyor. Vatandaşların uzun kuyrukları havadan kamerayla görüntülendi. Dükkan sahibi, sıcaklıklardan bunalan vatandaşlara kolonya ve karton dağıtıyor. Sosyal mesafe kurallarının riayet edilemediği kuyrukta bazı vatandaşların maske takmadığı belirlendi. Ucuz baklavayı satın alan vatandaşların çoğu, ilk başta şüphe ile yaklaştıklarını fakat daha sonra tadını beğendiklerini dile getirdiler.

“Günde 2 ton baklava satılıyor” 

Dükkan Sorumlusu Mehmet İpekli, “Fıstıklı baklavayı 28 liradan, cevizli baklavayı ise 19 liradan satıyoruz. Diğer mağazalardan daha uygun olmasının sebebi ham madde üreticisi olmamız. Kâr marjımızdan fazlasıyla kısıyoruz. Biz baklavanın lüks değil her bir vatandaşın evine girebilmesi gereken bir ürün olduğunu düşündüğümüz için bu tarz fiyatlar veriyoruz. Gelen müşteriler memnun kalıyor. Toplu alımlarla birlikte günde 2 ton baklava satılıyor” açıklamasını yaptı.

“Mahalle arasındaki baklavacılar gibi değil” 

20 dakika boyunca baklava satın alabilmek için kuyrukta beklediğini dile getiren İzzettin kazan, “Buradan aldığım ürünler hem uygun fiyatlı hem de güzel oluyor. Açıldığından beridir daima buraya gelip alıyorum. Diğer dükkanlar gibi değil gerçekten içi fıstık dolu ve fiyatı da gayet güzel. Mahalle arasındaki baklavacılar gibi kesinlikle değil. Mahalle arasında satılanlar hem güzel değil hem de pahalı” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)