Peskov: Putin ve Erdoğan Suriye’yi değerlendirecek

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin’in Soçi’deki görüşmede Suriye’deki son durumu ele alacağını belirtti. 

GÜNDEM 05.08.2022, 13:38 05.08.2022, 15:25
Peskov: Putin ve Erdoğan Suriye’yi değerlendirecek

Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Suriye’deki son duruma ilişkin istişarelerde bulunacak. Suriye’ye gerçekleştirilmesi beklenen operasyona ilişkin önemli görüşmelerin yapılacağı buluşmada, tahıl koridoru anlaşması kapsamında atılan adımlar da ele alınacak. Enerjiden savunma sanayine kadar pek çok alanda yürütülen iş birliği çalışmaları değerlendirilerek, bundan sonra atılacak olan adımlar konuşulacak. Görüşmede Akkuyu Nükleer Santrali konusu da masaya yatırılacak. 

“Türkiye’nin güvenlik endişeleri olduğunu biliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın günübirlik ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Peskov, “Putin ve Erdoğan bu görüşmede Suriye’yi değerlendirecek. Türkiye’nin bu bölgeyle ilgili güvenlik endişeleri olduğunu biliyoruz. Bu görüşmede iki lider bütün konuları enine boyuna tartışacak. Verimli bir buluşma olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)