Pentagon sözcüsü Kirby’den geri vites! ABD, Ukrayna ile ilgili açıklamasını geri çekti

ABD, Ukrayna ile ilgili olan açıklamasını geri çekti ve özür diledi. Pentagon Sözcüsü Kirby, dün yaptığı diğer ülkelerin Ukrayna devletine savaş uçağı verdiğine dair yaptığı açıklama ile ilgili, "Ben geçmiş zamanlarda Ukrayna’ya savaş uçak verildiğini açıklarken yanılmışım. Yaptığım hata için üzgünüm" dedi.

GÜNDEM 21.04.2022, 10:47 21.04.2022, 17:05
Pentagon sözcüsü Kirby’den geri vites! ABD, Ukrayna ile ilgili açıklamasını geri çekti

ABD Savunma Bakanlığı’nın Sözcüsü John Kirby, dün bir açılma yapmıştı ve diğer ülkelerin Ukrayna devletine yedek parçaların dışında savaş uçağı da verdiğini söylemişti.

Kriby: "Yaptığım hata için üzgünüm"

Kriby, bugün yeniden bir basın toplantısı düzenledi ve dün Ukrayna devletine uçak verildiğine ilişkin kullandığı ifadeleri geri aldı. Kriby: Ben geçmiş zamanlarda Ukrayna’ya savaş uçak verildiğini açıklarken yanılmışım. Yaptığım hata için üzgünüm" dedi.

Kirby, "Bunun ile birlikte, Ukrayna, ABD'nin tedariki ve koordinasyonuyla haftalar önce filolarında ki iki-üç uçaktan fazla sabit kanatlı uçağı kullanabilecekleri kadar yedek parça ile ek ekipman aldılar" dedi.

Ukrayna, uçaklarını tamir ederken envanterini de arttırıyor!

Ukrayna, Rus işgalleri başladıktan hemen hemen iki ay sonra kadar kendi hava kuvvetlerinin çalışır durumda olmasını sağlarken bir yandan da uçakları tamir ederek ve envanterine uçak ekleyerek hem müttefiklerini hem de askeri uzmanları şaşırtmayı başardı. Ukrayna devleti Rus güçlerini geri püskürtmek amacıyla müttefiklerinden birçok defa savaş uçağı istedi.

Yorumlar (0)