Pentagon'dan itiraf: Türkiye'nin operasyonları YPG'nin başına bela!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından hazırlanan raporda, terör örgütü YPG'nin, Türkiye'nin operasyonunda uğradığı kayıpları karşılayamadığına dikkat çekildi. 

GÜNDEM 14.05.2020, 16:26 14.05.2020, 16:35
Pentagon'dan itiraf: Türkiye'nin operasyonları YPG'nin başına bela!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği, Irak ve Suriye'de DEAŞ'a yönelik operasyonlara ilişkin rapor yayınladı. Raporda, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın, Arapları paravan sivil ve askeri yapılarda yönetime dâhil etmediğini gösterdi. 

Raporda, Ocak-Mart aylarına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CETCOM) ve Savunma İstihbarat Ajansının (DIA), Arapların terör örgütü YPG/PKK'ya verdiği destek konusunda birbiri ile çeliştiği kaydedilen rapora göre, CENTCOM, Arap nüfusun büyük kısmının, SDG ismini kullanan YPG/PKK'yı ve ilişkili sivil yapılara destek verdiğini ileri sürüyor. Askeri istihbarata göre, terör örgütü YPG/PKK, Arapları örgütün paravan yönetimine katmak istemiyor. 

Söz konusu raporda, terör örgütü YPG/PKK'nın, ABD yardım programlarında çalışanlar dâhil Arap sivil toplum aktivistlerini siyasi muhalefet nedeniyle tutuklamasının endişe verici olduğu ifade edildi. 

"Türkiye'nin operasyonunda uğradığı kayıpları karşılayamıyor"

Öte yandan, terör örgütü YPG/PKK'nın, Türkiye ile yaşanan gerilim nedeniyle DEAŞ ile mücadeleye yoğunlaşamadığı vurgulanan raporda, "Birleşik Görev Gücü aynı zamanda, SDG'nin karşı karşıya kaldığı en büyük sınırlamalardan birinin de Türkiye'nin operasyonunda uğradığı kayıpları karşılayamaması olduğunu belirtti." denildi.

Yorumlar (0)