Pentagon'dan F-35 açıklaması: Değişikliğe gidilecek!

Pentagon, F-35 programının kritik bir parçası olan "Otonom Lojistik Bilgileri Sistemi"nin (Autonomic Logistics Information System/ALIS), savaş aracının ihtiyaçlarını karşılayamadığı kaydedildi. Sistemde değişikliğe gidilebileceği belirtildi.

GÜNDEM 14.11.2019, 19:49
Pentagon'dan F-35 açıklaması: Değişikliğe gidilecek!

ABD Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, F-35 üreticilerinin ALIS’i F-35 sisteminin 'bilgi işlem belkemiği' olarak tanımladığı ve ALIS’in hava aracının idamesi, bakımı, planlaması ve desteği kapsamında kullanıldığı ifade edildi.

Pentagon, satın alım ve sürdürülebilirlik müsteşarı Ellen M. Lord, Perşembe günü konuya ilişkin ABD Silahlı Hizmetler Komitesi’nin iki alt komitesine ait ortak basın toplantısında şunları belirtti:

"Ne yazık ki şu an gördüğümüz üzere ALIS, savaş aracının ihtiyaçlarını karşılayamıyor. ALIS’te görülen sorunları çözebiliriz ve çözmeliyiz.”

Savunma Bakanlığı’nın ALIS sorumluluklarını belirli bir sürede tamamlamaları için belirli kişilere verdiğini kaydeden Lord, "Şu an yaptığımız şey, ödenen vergilerin doğru kullanılması için ve aracın ihtiyaçlarının karşılanması için yeniden inşa etmek ve bunun hangi kapasitede uygulanabileceğine yönelik detaylı bir plan üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)