Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açılışa hazır

Pendik’te yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı açılışı yapılacak. Açılış töreni öncesi Pendik Belediyesi tarafından yeşil alana dönüştürülen metro meydanında şimdiden tören hazırlıkları tamamlandı. 

GÜNDEM 01.10.2022, 11:08 02.10.2022, 08:36
Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açılışa hazır

Açılış töreni öncesi Pendik Belediyesi tarafından Tavşantepe-Sabiha Gökçen arasında bulunan metro istasyonlarının çevresi yeşil alana dönüştürüldü. Çalışmalar kapsamında bölgeye yaklaşık 36 dönüm yeşil alan kazandırıldı. Ayrıca istasyon çevresindeki yürüyüş alanları, oturma alanları ve sosyal alanlar da vatandaşların hizmetine açıldı. İstasyonların çevresine yapılan aydınlatma sistemleri ise bölgeyi ışıl ışıl hale getirdi. 

“Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve huzurlu ortamlar oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Gerçekleştirilen son çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “İstanbul’da özellikle ulaşım konusunda önemli bir problem olduğunu görüyoruz. Önceki dönemlerde bu problemin çözümü için çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Bu yatırımlar arasında metro hatları önemli bir yer tutuyordu. Tavşantepe ile Sabiha Gökçen arasında bulunan metro çalışmaları kapsamında toplam 4 adet durak yapıldı. Bu durakların üzerinde bulunan meydanlarda toplam 36 dönümlük meydan düzenlemesi yaptık. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve huzurlu ortamlar oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 





Yorumlar (0)