Pençe-Yıldırım şehidi, Hakkâri'den böyle uğurlandı!

Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan, Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit oldu. Şehidin Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na getirilen naaşının başında tören yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, şehidin geçmişi okundu. Şehit Remzi Nişan'ın naaşı, uçağa konularak Mersin'deki ailesine gönderildi.

GÜNDEM 26.07.2022, 10:38 26.07.2022, 14:50 Hakan Öksüz
Pençe-Yıldırım şehidi, Hakkâri'den böyle uğurlandı!

Irak'ın kuzey bölgesindeki terör yuvalarını imha etmek için nisan ayında başlatılan Pençe-Yıldırım Harekatı, başarılı şekilde icra ediliyor. Harekât kapsamında teröristlerin inleri birer birer vuruluyor. Hem sınıra yakın bölgedeki vatandaşların hem de bölgede yaşayan kişilerin güvenli bir ortama kavuşabilmesi için gece gündüz demeden operasyonlar sürdürülüyor.

Acı haber, Erdemli'de yaşayan aileye ulaştı

Harekât bölgesinden önceki gün acı bir haber geldi. Teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker ile birlikte 4 korucunun şehit düştüğü belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, haberi sosyal medyadan paylaştı. Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesi, acı haberi aldı.

Saygı duruşu yapıldı, şehidin geçmişi okundu

Terör örgütüne karşı mücadele veren şehit Remzi Nişan için Yüksekova ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda tören yapıldı.

Şehidin naaşı, askerler tarafından helikopterden indirildi. Saygı duruşunun ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın geçmişi okundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törenin ardından şehidin naaşı, Türk Hava Kuvvetleri uçağı ile memleketi Mersin'e gönderildi.

Yorumlar (0)