Pençe Yıldırım Operasyonu’ndan acı haber: Şehidimiz var

Kuzey Irak’ta Pençe Yıldırım Operasyonu’nda üzerine ağaç düşmesi sonucu ağır bir şekilde yara alan Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

GÜNDEM 24.09.2021, 23:20 25.09.2021, 01:03
Pençe Yıldırım Operasyonu’ndan acı haber: Şehidimiz var

3 senelik askeri personel 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nın emrindeyken Pençe Yıldırım Operasyonu dahilinde yaklaşık olarak 2 sene önce Irak’ın kuzeyinde yer alan Tepe Üs Bölgesi için görevlendirildi.

Yaralı Uzman Çavuş Faruk Eser şehit oldu

2 senedir burada görevli olan Uzman Çavuş Faruk Eser, 2 bin 4 rakımlı Tepe Üs Bölgesi’nde ateş sahaları ve ağaç mevzilerin gözetlemesi faaliyetine katıldı. Faaliyet sırasında büyük bir ağacın üstüne düşmesi sonucunda ağır bir şekilde yara alan Faruk Eser, kaldırılmış olduğu hastanede yapılan bütün müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Acı haber ailesine ulaştı

Şehidimizin ailesine acı haberi Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince baba evinde verildi. Şehidin 56 yaşındaki babası Nuh Eser ile 49 yaşındaki annesi Havva Eser acı haber sonrası fenalaşırken, baba evineyse Türk bayrağı asıldı.

Şehidin cenaze töreni yarın gerçekleştirilecek

Şehidimizin 2 sene önce Kuzey Irak’ta Tepe Üs Bölgesi’nde görevlendirildiğini, bekar ve 2 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehidimizin cenazesi yarın geleceği ve beldedeki meydandaki öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrası belde mezarlığına defnedilecek.

Yorumlar (0)