Pençe Yıldırım Harekatı’nın ekim ayı istatistikleri paylaşıldı 

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında ekim ayında ulaşılan başarıların verilerini paylaştı. Verilere göre ekim ayında 27 terörist etkisiz hale getirilirken 163 mağara yıkıldı; 81 kısa ve 57 uzun menzilli silah ve bunlara ait binlerce mühimmat ele geçirildi. 

GÜNDEM 14.11.2021, 17:59 14.11.2021, 18:07
Pençe Yıldırım Harekatı’nın ekim ayı istatistikleri paylaşıldı 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan Pençe-Yıldırım Harekatı verilerine göre ekim ayında Kuzey Irak’taki terör hedeflerine yönelik faaliyetlerde özellikle Avaşin, Basyan ve Metina bölgelerinde Mehmetçik, teröristlerin inlerine girmeye devam ediyor. Harekatın her safhasının ayrıntılı şekilde planlandığını belirten MSB, pek çok kaynaktan elde edilen istihbarati bilgiler ışığında belirlenen bölgelerde incelemeler yapılıyor. Haber ajansları ile bölgeden paylaşılan görüntüler yardımıyla teröristlerin muhtemel barınma merkezleri İHA ve SİHA’larla yerle bir ediliyor.  



Bir ayda 163 mağaraya girildi 

Ateş destek vasıtalarıyla vurulan bölgelerin taarruz helikopterleriyle desteklendiği operasyonlarda komando birlikleri de bölgede girilmez olarak nitelendirilen mevkilere girerek terör örgütü tarafından kullanılan pek çok alanı imha ediyor. Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında ekim ayında bölgedeki 163 mağaraya giren komandolar, ekim ayında 27 teröristi etkisiz hale getirdi. 

Bir ay içerisinde teröristlerin kullandığı 40’tan fazla EYP, 9 ton akaryakıt, 16 ton gıda malzemesi, hafif silahlara ait 15bin mühimmat, ağır silahlara ait 7 bin 300 mühimmat, haberleşme sistemleri, 81 piyade tüfeği, 16 keskin nişancı silahı, 7 uçaksavar, 15 roketatar, 3 havan, 16 güdümlü füze sistemi ele geçirildi. 



12 kritik nokta imha edildi 

Harekat kapsamında teröristler tarafından kullanılan 12 kritik nokta da komandolar tarafından imha edildi. Bunlardan ikisi “Batı Karargahı” ve “Doğu Karargahı” olarak isimlendirilen bölgelerdi. Terör örgütünün lojistik ve eğitim merkezleri, barınakları ve sözde karargahları da bu şekilde yerle bir edilmiş oldu. İHA ve SİHA tarafından vurulan yerler; terör unsurlarının öldürülme anları gibi önemli gelişmeler ise MSB tarafından arşiv sistemine görüntü şeklinde eklenmiş bulunuyor. 

Yorumlar (0)