Pençe-Yıldırım Harekatı'ndan acı haber: 1 askerimiz şehit

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Pençe-Yıldırım Harekatında ikmal faaliyeti düzenlendiği esnada helikopterden inerken yaralanan Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin’in şehit olduğu açıklandı.

GÜNDEM 24.05.2021, 11:12 24.05.2021, 11:44
Pençe-Yıldırım Harekatı'ndan acı haber: 1 askerimiz şehit

Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında ikmal faaliyetleri gerçekleştiren ekipte yer alan Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin’in şehit olduğu açıklandı.

Helikopterden inerken yaralandı

Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin, Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında ikmal faaliyetleri esnasında helikopterden inerken yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Tedavisine hastanede devam edilen Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yayınlanan açıklamada, 23 Mayıs 2021’de gerçekleştirilen havadan ikmal faaliyetinde, helikopterden iniş sırasında bir askerin yaralandığı ve hemen hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, yaralı askerin, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

İletişim Başkanı Altun'dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun operasyonda şehit düşen askerimiz Eyyüp Gergin için yayımladığı başsağlığı mesajında, “Pençe-Yıldırım’da şehit olan Mehmetçiğimiz Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine ise başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Yorumlar (0)