Pençe Kilit’te son durum: MSB öldürülen terörist sayısını paylaştı

17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe-Kilit Harekatı büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Harekatın başladığı günden bu zamana kadar toplamda 506 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgelerde terörist gruplar tarafından kullanılmakta olan çok sayıda barınak, sığınak ve mağara da imha edildi.

GÜNDEM 15.01.2023, 09:52
Pençe Kilit’te son durum: MSB öldürülen terörist sayısını paylaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkenin sınır ve iç güvenliğinin sağlanması ve sınırdan teröristlerin geçişini durdurabilmek amacıyla 17 Nisan 2022 günü başlatılan Pençe-Kilit Harekatı kararlılıkla sürdürülüyor. Harekat çerçevesine şu zamana kadar toplamda 506 terörist etkisiz duruma getirildi. Teröristlerce kullanıldığı belirlenen 575 barınak, sığınık ve mağaranın imha edildiği operasyonda, 538 bin 413 mühimmat, 1182 silah ve 2002 mayın/el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Basın mensupları o anlara şahit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, askerilerin zorlu arazi ve hava şartlarında düzenlediği operasyonları yerinde gösterebilmek düşüncesiyle basın turu gerçekleştirdi.

Günün erken saatlerinde Ankara'dan Hakkari'ye yola çıkan basın mensupları, harekatın düzenlendiği bölgeye en hakim alana ulaştı.

Sınırın sıfır noktasında ortalama 2050 rakımlı alandan gözlem yapan basın mensupları, terör unsurlarının saklandıkları bölgeleri milli ve yerli silah sistemleri ile vurulduğu anlara şahit oldu.

Yorumlar (0)