Pençe-Kilit’e cevap olarak bombalı saldırı planlayan 6 terörist yakalandı

GÜNDEM 28.04.2022, 10:33
Pençe-Kilit’e cevap olarak bombalı saldırı planlayan 6 terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı gerçekleştirdiği açıklamasında Mersin’de PKK-KCK terör örgütüyle ilgili kişiler bombalı hareket hazırlığı yaptığı belirlenen 6 teröristin tutuklandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mersin'de gerçekleştirilecek bir bombalı hazırlığı yaptığı belirlenen KCK-PKK eli kanlı terör örgütüne bağlı 6 teröriste gerçekleştirilen aynı sıralarda olan operasyonlarla yakaladıklarını açıkladı.

Pençe-Kilit’e karşılık vereceklerdi

Gerçekleştirilen bildirimde, “27 Nisan 2022’ de Mersin İl Jandarma Komutanlığınca Akdeniz ve Mersin Toroslar belediyelerinde KCK-PKK silahlı terör yapılanmasının yurt içi faaliyetlerinin ve eylemlerinin deşifre yapılmasına dair gerçekleştirilen operasyonlar içerisinde olmak üzere Irak'ın kuzeyindeki bulunan Avaşin, Metina, Zap ve çevrelerine dair gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonuna cevap verme düşüncesiyle EYP aparatlı bombalı hareket yapma düşüncesinde olduğu belirlenen 6 terörist, senkron bir şekilde yapılan operasyonla bulundukları adreslerde yakalanarak nezaret altına sokulmuştur. Tutuklanan teröristlerin yer aldıkları adreslerde gerçekleşen incelemelerde birçok miktarda dijital eşyaya ve ürüne kontrol edilmek amacıyla el konulmuştur” şeklinde ifade edildi.

Yorumlar (0)