Pençe-Kilit bölgesinden şehit haberi geldi

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda görev yapan Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucunda şehit düştü. Acı haber, şehidin Gaziantep'te yaşayan yakınlarına ulaştı. Taciz ateşi sonucunda yaralanan Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal ile birlikte Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız'ın da şehit olduğu bildirildi. Çatışmada 1 askerin ise yaralandığı kaydedildi.

GÜNDEM 25.11.2022, 23:12 26.11.2022, 20:54 Hakan Öksüz
Pençe-Kilit bölgesinden şehit haberi geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzey bölgelerindeki terör varlığını sonlandırmak amacıyla 2019'da başlattığı "Pençe Serisi Operasyonları" ile bölgeyi güvenli hale getirmek için mücadele veriyor. Bu kapsamda 17 Nisan'da başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu ile Avaşin-Basyan, Metina ve Zap bölgelerindeki terör varlığı hedef alındı.

Taciz ateşi sonucu şehit düştü

Terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların devam ettiği Pençe-Kilit bölgesinden bu kez acı haber geldi. Bölgede görev yapan Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucunda şehit düştü. Operasyon bölgesinde bulunan 1 askerin ise yaralandığı kaydedildi.

Acı haber, yakınlarına ulaştı

Görev bölgesinde şehit düşen Teğmen Öztürkmen'in acı haberinin, Gaziantep'te yaşayan yakınlarına ulaştığı bilgisi verildi. Haberin ardından şehidin İstanbul'da yaşayan anne ve babasının Gaziantep'e doğru yola çıktıkları belirtildi.

Yaralanan sözleşmeli er İsmail Ünal şehit düştü

Operasyon bölgesinde yaralanan Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal'ın da şehit olduğu kaydedildi. Terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucunda yaralanan İsmail Ünal'ın kurtarılamadığı kaydedildi. 

21 yaşında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal'ın Giresun'da yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehidin babası Fehmi Ünal ile annesi Sema'nın Güce ilçesinin Tevekli Mahallesi'nde bulunan evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Ünal'ın, 6 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu bildirildi.

Uzman Çavuş Mustafa Yıldız kurtarılamadı

Çatışma bölgesinde yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız'ın da şehit düştüğü kaydedildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız hakkında paylaşımda bulundu. 

Yorumlar (0)