Pençe-Kilit bölgesinden kötü haber

MSB, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Askerin bilgileri ise “Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkcı” olarak paylaşıldı. Çarkcı’nın EYP patlaması sonucunda şehit düştüğü aktarıldı.

GÜNDEM 01.05.2022, 09:58
Pençe-Kilit bölgesinden kötü haber

Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda geçtiğimiz günlerde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’nda güvenlik güçleri sınırları, vatandaşların haklarını ve güvenliklerini korumaya devam ediyor. Yurt içinde gerçekleştirilen operasyonların uzantısı niteliğinde olan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şimdiye kadar onlarca terörist etkisi hale getirildi. Terör unsurlarının mühimmat depoları, sığınak olarak kullandıkları mağaralar koordinasyon merkezlerine düzenlenen operasyonda PKK yapılanmasına büyük hasar verildi.



Operasyon bölgesinden acı haber geldi

MSB personellerinin operasyon bölgesinde faaliyetleri devam ederken bölgeden bir kötü haber daha geldi. Bakanlık, el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucunda Piyade Uzman Çavuş Mümin Çarkcı’nın şehit düştüğünü duyurdu. Patlamanın ardından Çarkcı’nın derhal hastaneye kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen başarı kaydedilemediği ifade edildi. 

Yorumlar (0)