Pençe-Kılıç Operasyonu, Yunanistan'da yankı uyandırdı: "Atina'ya mesaj"

Yunan basınından televizyon ve gazeteler, bugün düzenlenen operasyonun 'Atina'ya mesaj' olduğunu yazdı. Konuya ilişkin haberlerde, Erdoğan'ın harekat emrini verdiği anlara yer verildi. 

GÜNDEM 20.11.2022, 17:18 20.11.2022, 17:36
Pençe-Kılıç Operasyonu, Yunanistan'da yankı uyandırdı: "Atina'ya mesaj"

Türkiye'nin, Suriye ve Irak’taki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kılıç Operasyonu, tüm uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Hava harekatına ilişkin gelişmeler, Yunan basınında da ciddi bir yankı uyandırdı.

“Yunanistan'a mesaj”

Ethnos gazetesi, "Suriye'deki askeri operasyon, Yunanistan'a mesaj" başlığını tercih etti.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Irak ve Suriye’ye operasyon emri vermesinden kısa bir süre sonra, bazıları tarafından bunun "Yunanistan'a da bir mesaj" olduğu gibi yorumlandığı kaydedildi.

Irak ve Suriye’deki operasyon emrinin bugün Endonezya'dan dönen Erdoğan tarafından erken saatlerde verildiği anımsatıldı.

Erdoğan'ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a talimatlarını verdiği anlara ilişkin paylaşılan videodan söz edildi.

Skai: “Erdoğan'ın yeşil ışık yaktığı an”

Erdoğan'ın Pençe-Kılıç Hava Harekatı için düğmeye basılmasını talep ettiği anları haberde paylaşan Skai televizyonu, "Erdoğan'ın yeşil ışık yaktığı an" sözlerine yer verdi.

Konuya yönelik, "Ankara, bu sabah Suriye ve Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kılıç hava operasyonunun başladığını resmen açıkladı." sözleri kullanıldı.

Proto Thema: “Gece bombalama emri verildi”

"Erdoğan, gece saatlerinde Suriye'yi bombalama emri verdi" sözlerine yer veren Proto Thema, Hulusi Akar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına operasyonun başlatılması için gittiğini aktardı.

Operasyonun başlatılmasına yönelik detaylar verilirken, "Erdoğan, Endonezya'dan dönerken emri verdi. Türkiye Cumhurbaşkanı, masanın başında tek oturdu ve kendisine planı söyleyen Hulusi Akar'ı dikkatle dinledi. Akar, güvenlik sebebyile bulanıklaştırılan haritada operasyonun ayrıntılarını gösterdi." şeklindeki not paylaşıldı.

“Bir gece ansızın…”

Ta Nea, askeri harekat ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Bir gece ansızın... Hesap vakti!" biçimindeki mesajını okurlarına duyurdu.

Çavuşoğlu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne desteğini belirtmek için Twitter paylaşımına Türk bayrağı simgesi eklediği bildirildi.

“Hava harekatı başladı”

ERT televizyonu ise "Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak’a hava harekatı başlattığını duyurdu" açıklamasını yaptığı, operasyonun "Pençe-Kılıç" ismini aldığını duyurdu.

Bakanlığın, "Uçaklar üslerinden havalandı, hava harekatı başladı." sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)