Pençe-Kaplan Operasyonu'na Arapların yorumu şaşırtmadı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesindeki terör yapılanmalarını yok etmek ve sınırlarını korumak amacıyla başlattığı Pençe-Kaplan Operasyonu, BAE, Suudi Arabistan gibi ülkelerden tepki aldı. Araplar operasyonu Irak topraklarına saldırı ve uluslararası hukuka aykırı olarak yorumladı.

GÜNDEM 21.06.2020, 01:21
Pençe-Kaplan Operasyonu'na Arapların yorumu şaşırtmadı

Son zamanlarda Orta Doğu'daki yıkım politikalarıyla kendisini gösteren Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın da içinde bulunduğu birtakım Arap ülkelerinden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesinde PKK'ya yönelik yürüttüğü operasyonlara ilişkin teröre destek veren skandal açıklamalar geldi. 

BAE: TSK operasyonu uluslararası hukuka aykırı

BAE Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Pençe-Kaplan Operasyonu'na dair rahatsızlık dile getirilirken "Arap ülkesi Irak'ın egemenliğini savunma" ifadeleri kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyonu uluslararası hukuka aykırı olarak değerlendiren BAE, Arap ülkelerinin içerideki meselelerine olan bütün müdahaleye karşı olduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan: Irak topraklarına düşmanca saldırı

Türkiye'nin sınırlarının güvenliği sağlamak için yürüttüğü terör operasyonlarına rahatsızlık duyan ülkelerden biri de Suudi Arabistan'dı. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da TSK'nın bölgedeki top atışlarını "Irak topraklarına düşmanca saldırı" olarak yansıttı.

S. Arabistan operasyonu, Arap ülkelerinin içişlerine bir müdahale, ulusal güvenliğine tehdit ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir adım olarak değerlendirdi.

Yorumlar (0)