Pençe-Kaplan'da 1 terörist etkisiz!

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda bölücü terör örgütü PKK mensubu 1 terörist etkisiz duruma getirildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen çok sayıda mühimmatın imhası gerçekleştirildi.

GÜNDEM 09.07.2020, 12:08 09.07.2020, 15:03
Pençe-Kaplan'da 1 terörist etkisiz!

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Pençe-Kaplan Operasyonu'nda bölücü terör örgütü PKK mensubu 1 teröristin etkisiz duruma getirildiği, ele geçirilen çok sayıda mühimmatın imha edildiği ve bulunan silahların kayıt altına alındığı bildirildi.

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan bilgilendirme paylaşımında, Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen ve planlandığı şekliyle başarılı bir biçimde süren Pençe Kaplan Operasyonu'nda bölücü terör örgütü PKK mensubu 1 teröristin tespit edildiği ve beraberindeki AK-47 piyade tüfeği (1 adet), dolu şarjörler (4 adet), el bombaları (3 adet) ve çok sayıda mühimmatla etkisiz duruma getirildiği belirtildi.

Kahraman komandoların mağara ve sığınaklarda gerçekleştirdikleri arama-tarama çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımında bulunulan açıklamada ele geçirilen silah ve mühimmatlar şu şekilde sıralandı:

AK-47 piyade tüfeği (1 adet)
RPG-7 roketatar silahı (1 adet)
El bombası (3 adet)
Şarjör (Dolu hâlde 4 adet)
5.56 mm kalaşnikof mühimmatı (160 adet)
Anti-tank roket mühimmatı (4 adet)
Roketatar sevk fişeği (5 adet)
Uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı (2 adet)
Uzaktan komutalı pil bloğuna bağlı EYP (1 adet)
60 mm’lik havan ile tuzaklanmış uzaktan komutalı EYP (2 adet)
Amonyum nitrat (150 kg)
Termal kıyafet (1 takım)
Fileli gizleme kıyafeti (1 takım)
Keskin nişancı gizleme kıyafeti (1 adet)
Termal şemsiye (2 adet)
Muhtelif yaşam malzemeleri (çok sayıda).

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında, bulunan malzemeler ve el yapımı patlayıcıların METİ (Mayın El Yapımı Patlayıcı Tespiti ve İmha) timi tarafından bulundukları yerde emniyetli bir şekilde imha edildiği bilgisi de eklendi.

METİ timi nedir?

METİ timi ismine, son dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı düzenlenen operasyonlarda sıkça rastlanıyor.

Peki METİ timi nedir? METİ'nin açılımı nedir?

METİ timinin açılımı "Mayın El Yapımı Patlayıcı Tespiti ve İmha" timidir.

Subay statüsündeki askerlerin görev yaptığı METİ timleri, patlayıcıların tespiti ve imhasında en gelişmiş teknolojiyi kullanıyor.

METİ timinin, patlayıcıların her türlüsünün tespit edilmesi ve tüm bu patlayıcı ve bombaların imha şekilleriyle ilgili ileri düzeyde bilgileri bulunuyor.

Afrin Harekâtı'nda ismi duyulmaya başlanan TSK'nın gözde ekibi METİ timi, başarılarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Yorumlar (0)