Pençe harekatında 2 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe harekatında 2 askerin yaralandığını bildirdi. Kuzey Irak’a yönelik devam eden kara ve hava harekatında bugün 6 terörist daha etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 29.05.2019, 09:52 29.05.2019, 13:47

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe harekatında teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 askerin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Pençe harekatı kapsamında komandolar Hakurk’ta PKK’lı teröristlerin inlerinne giriyor. 8 bölmeli bir sığınakta bulunan el yapımı patlayıcı malzemeleri, tuzaklı el yapımı patlayıcılar, roket mühimmatları ve çok sayıda yaşam malzemesi imha edildi.

Teröristlere ait 5 mağara ve sığınakta 400 metre el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, binden fazla doçka uçaksavar mermisi, 11 adet havan mühimmatı ile çok sayıda yaşamsak malzeme imha edildi.

15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

27 Mayıs gecesi Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan kara ve hava harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15’e yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında bugün 6 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Pençe harekatında dün 9 terörist etkisiz hale getirilmişti. Öte yandan Kandil, Asos ve Zap bölgelerine de operasyon düzenlendi.

OPERASYON BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Harekatının kara destek vasıtaları, taarruz helikopteri ve hava kuvvetlerinin operasyonlarıyla desteklenerek, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini bildirdi.

Bakanlık, operasyona ilişkin fotoğraf ve görüntüleri de paylaşıyor.

Yorumlar (0)