Pekcan: Hedef Azerbaycan ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın devreye girmesiyle ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkabileceğini ifade etti.

GÜNDEM 02.04.2021, 15:28 03.04.2021, 17:37
Pekcan: Hedef Azerbaycan ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmi

Bir dizi temasta bulunmak üzere Azerbaycan’da bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ilk önce Haydar Aliyev’in anıt mezarını ziyaret etti.

1 Nisan tarihinden itibaren Türkiye-Azerbaycan seyahatlerinin sadece yeni tip kimlik kartlarıyla yapılabileceğini ifade eden Pekcan, “Esas hedefimiz tek Pazar. Serbest Ticaret Anlaşması’nın uygulanması için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

‘Hep beraber kalkınacağız’

Pekcan, ticarette iki ülke arasında geçiş ücretlerinin indirilmesi ile Bakü-Kars hattının güçleneceğine işaret ederek, “Bölge ülkeleri ile hep beraber ekonomik olarak kalkınacağız” diye konuştu.

‘Türkiye her zaman yanınızda’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret eden Pekcan, Türkiye’nin her konuda kardeş ülke Azerbaycan’ın yanın olduğunu ifade etti.

Aliyev ise, hem savaş sırasında hem de sonrasında Türk halkından mektup aldıklarını ifade ederek, “Bu durum 2 ülke arasındaki birliğin tezahürüdür” açıklamasında bulundu. Öte yandan Pekcan ziyaretler kapsamında Azerbaycan Başbakanı Asadov ve Meclis Başkanı Gafarova ile ikili temaslarda bulundu.

Yorumlar (0)