Pegasus: Pilotlarımız risk varsa pas geçmeleri için uyarılıyor!

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan uçak kazasına ilişkin, "Tüm pilotlarımız risk varsa pas geçmeleri için uyarılıyor. Bu uygulamalar sözde değildir. Uçaklarımız genç uçaklardır. Bu tür olaylar birçok faktörün bir araya gelmesinden oluşmaktadır." dedi.

GÜNDEM 06.02.2020, 13:21 06.02.2020, 15:29
Pegasus: Pilotlarımız risk varsa pas geçmeleri için uyarılıyor!

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda uçaklarının pistten çıkarak üç parçaya ayrıldığı kazaya ilişkin açıklamada bulundu. 

Kazanın dün saat 18.19'da meydana geldiğini hatırlatan Nane, "Saat 18.36'da benim başkanlığımda 18 kişilik ekip toplanarak kazayı sevk ve idareye başladı." dedi.

Nane, uçakta toplam 183 kişinin bulunduğunu belirterek, "Maalesef 3 vefatımız oldu. 180 misafirimiz kabin çalışanlarımız dahil hastanelere sevk edildi. Saat13.00 itibariyle hastaneye sevk edilen personel ve misafirlerimizin 56 tanesi taburcu olarak evlerine gönderildi. Bu zorlu süreç. Bizler kadar tabii ki yaralanan misafirlerimiz, çalışanlarımız, vefat eden yolcularımızın yakınları için de zor bir süreçtir.'' ifadelerini kullandı. 

"Kara kutuların deşifresi için çalışmalar başlatıldı"

Ulaştırma Bakanlığına bağlı yetkililerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Nane, "Kara kutular alınarak emniyet altına koyuldu. Deşifre çalışmaları başlatıldı." diye konuştu. 

"Uçaklarımız genç uçaklardır"

Nane, Pegasus'un yıllık bazda skorlarının Avrupa Birliği (AB) standartları üzerinde olduğunu aktararak, "Tüm pilotlarımız risk varsa pas geçmeleri için uyarılıyor. Bu uygulamalar sözde değildir. Uçaklarımız genç uçaklardır. Bakımları birebir regülasyonlarla uyum içinde takip edilir. Bu tür olaylar birçok faktörün bir araya gelmesinden oluşmaktadır." açıklamasını yaptı. 

"Elimizden geleni yapmayı kendimize görev olarak edindik"

Bundan sonra yara sarma döneminin başladığını ifade eden Nane, "Bu açıdan elimizden geleni yapmayı kendimize görev olarak edindik. Şu noktada soru alacak bir konumumuz da durumumuz da yok. Arkadaşlarımızla hastaneye gideceğim. Elimdeki tüm bilgileri paylaştım.'' dedi. 

Ne olmuştu?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini yapan Boeing B737 800 tipi uçak, dün akşam saatlerinde pistten çıkmıştı. Uçak parçalara ayrılıp alev alırken, yolcular ise tahliye edilmişti.

Saat 18.00 sıralarında gerçekleşen olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edilmişti.  

Uçağın üç parçaya ayrıldığı kaza sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 180 kişi yaralanmıştı. 

Yorumlar (0)