Patlamada ihmal mi var? "Uyardık ama dinlemediler..."

Sakarya'daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamadan yaralı olarak kurtulan işçiler, üretim bölümünde ısınma olduğunu, bu konuda uyarıda bulunduklarını ancak kimsenin dinlemediğini söylediler.

GÜNDEM 04.07.2020, 13:03 04.07.2020, 13:10
Patlamada ihmal mi var? "Uyardık ama dinlemediler..."

Sakarya'daki havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlama sonucu 4 işçi hayatını kaybederken, 100'den fazla içi de yaralandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile Grup Başkanvekili Engin Özkoç, patlamadan yaralı olarak kurtulan işçileri hastaneye giderek ziyaret etti. 

"İşçi hatası değil"

İşçiler, "Patlamada ihmal mi var?" sorusunun yanıtını verdi. 

İşçi N.C. söz konusu patlamanın üretim esnasında gerçekleşmediğini, arka depoda meydana geldiğini söyledi. Depolara konulan malların ısındığını ve patlamanın bu nedenle gerçekleşmiş olabileceğini aktaran şahıs, işçi hatasının bulunmadığını söyledi.

"Jelatin ısınma yapıyordu"

Mallarda ısınma olduğunu vurgulayan N.C. dört gündür malları dışarı koyduğunu belirtti.

N.C. malların dışına kâğıttan bir jelatin sarıldığını ve o jelatinin ısınma yaptığını belirterek, dört gündür bu konuda yanında bulunan işçileri uyardığını söyledi.

"Kapılara karton koymamaları için uyardım"

Kendi bölümünde can kaybı olmadığını ifade eden N.C. her an kaçabilmeleri için bütün bölümlere kapılarının önüne karton bir şey koymamaları konusunda uyarıda bulunduğunu anlatarak, patronun da aynı şekilde bu konuda uyardığını kaydetti. 

"Üretim yerinde sıcaklık vardı"

Patlamadan yaralı olarak kurtarılan başka bir işçi de yaşanan olayı görmediğini ve yanlış tarafa kaçtığını belirterek, üretim yerindeki sıcaklık hususunda sık sık uyardığını söyledi. 

"Isınma olmaması lazım"

K. Y. isimli çalışan da malları ısınma yaptıkları gerekçesiyle dışarı serdiklerini ancak patlamanın üretim bölümünde gerçekleştiğini tahmin ettiğini belirtti.

Üretim bölümünde ısınma olduğuna dikkat çeken K.Y. ısınmanın olmaması gerektiğini, bu konuda uyardıklarını ancak kimsenin dinlemediğini kaydetti.

"Baskı yaptılar"

K.Y. sendikaları olmadığını vurgulayarak, çalışmaları için çok baskıda bulunduklarını da ekledi. 

Yorumlar (0)