Paşinyan'ın "Türk İmparatorluğu" kabusu sürüyor!

Özellikle Azerbaycan-Ermenistan savaşı ile değeri iyice ortaya çıkan Türk birliği tesis ediliyor. Önceki gün kardeş ülke Pakistan'da, dün de Kazakistan'da yoğun programlarını tamamlayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün Özbekistan'da...

GÜNDEM 27.10.2020, 14:25
Paşinyan'ın "Türk İmparatorluğu" kabusu sürüyor!

Pakistan ve Kazakistan’daki yoğun temaslarını tamamlayan ve bugün de resmi ziyaretler için Özbekistan’a gelen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, başkent Taşkent’teki Savunma Bakanlığı binası önünde düzenlenen askerî törenle, Özbekistan Savunma Bakanı Bahadır Kurbanov tarafından karşılandı. Özbekistan askerî bandosu iki ülkenin ulusal marşlarını çaldıktan sonra geçit töreninde Millî Savunma Bakanı Akar, tören kıtasına selam verdi.

Törenden sonra iki bakan tarafından başkanlık edilen heyetlerarası görüşmelere geçildi. Görüşme öncesi Türk devletine yakışır şekilde gösterilen misafirperverlikten ötürü teşekkürlerini ifade eden Bakan Hulusi Akar, Türkiye ve Özbekistan’ın birbirine muhabbeti ve sevgisi olan iki devlet ve millet olduğunun altını çizerek, "Ata toprağımızda bulunmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyorum." dedi.

İki ülkenin ortak tarihe vurgu yapan ve Türkiye ile Özbekistan'ın kardeş ülkeler olduğunu vurgulayan Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan’ı ziyaretinden sonra Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin ivme kazandığına dikkat çekerek, iki ülke arasında güçlü kardeşlik bağlarının bulunduğunu ve bu bağlara dayanan stratejik ortaklık hukukunun bulunduğunu ifade etti.

Özbekistan ile ekonomik, sosyal, siyasi ve askeri ilişkilerde çok ciddi gelişmeler sağlandığını belirten Hulusi Akar, Özbekistan ile ilişkeler büyük önem verildiğini kaydetti.

Özbekistan Savunma Bakanı: Türkiye-Özbekistan kardeştir

Mevkidaşı Hulusi Akar’ı Özbekistan'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Özbekistan Savunma Bakanı Bahadır Kurbanov ise, Türkiye ile Özbekistan’ın dili ve dininin bir olduğunu vurguladı ve "kardeş iki ülke" tanımını kullandı.

Özbekistan Savunma Bakanı Kurbanov, Türkiye ile Özbekistan arasında hızlı bir şekilde gelişen ilişkilere vurgu yaparak, askerî ilişkilerin de aynı şekilde hızla ilerlediğini ifade etti.

"Türkiye ile Özbekistan arasındaki sağlam ve güçlü ilişkilerin temelini her iki ülkenin Cumhurbaşkanları attı" diyen Bakan Bahadır Kurbanov, özellikle askerî, savunma ve güvenlik alanlarında yürütülen iş birliğine büyük önem verdiklerini ve ilişkilerin gelişmesini çok önemsediklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmalarının ardından görüşmeler basına kapalı sürdü. Heyetlerarası görüşmeden sonra Hulusi Akar ve Bahadır Kurbanov, iki ülke arasındaki "Askeri Mali İşbirliği Anlaşması ve Nakdi Yardım Uygulama Protokolü"nü imzaladı.

Yorumlar (0)