Paludan'ın Türkiye'ye küstah tehdidi sonrası büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı provokatör Paludan, "İsveç NATO üyesi olana dek" her cuma günü kutsal kitabımızı yakma tehdidinde bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı provokatif eyleme izin verilmesinden ötürü Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi'ni çağırarak kınadığını bildirdi.

GÜNDEM 27.01.2023, 14:50 27.01.2023, 14:54
Paludan'ın Türkiye'ye küstah tehdidi sonrası büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, yapmış olduğu skandal eyleme ilişkin bütün dünyanın tepkisini almıştı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Müslümanların yoğun bir şekilde bulunduğu mahallelerde sıkça Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminde bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde bir defa daha Paludan Kur'an-ı Kerim'i hedef aldı.

Paludan, yere attığı Müslümanların kutsal kitabını yaktı.

Paludan ardından yapmış olduğu açıklama ile korktuğunu ancak pişman olmadığını söyledi.

"İsveç NATO'ya kabul edilene dek Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini sürdüreceğim"

Skandal eylem sonrasında İsveçli aşırı sağ siyasetçi, şimdi ise "İsveç NATO'ya kabul edilene dek" her cuma günü Kur'an-ı Kerim yakacağını söyleyerek tehdit etti.

Paludan İsveç medyasına yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bunun Erdoğan'ın bir hatası olduğunu söyleyeceğim. İsveç'in NATO'ya girmesini izin vermek istemediğine göre, o (İsveç'in NATO'ya girmesine) izin verene kadar ifade özgürlüğünü ona öğretmek durumundayım. Gördüğüm kadarıyla Erdoğan yalan söylüyor. Bir kimsenin, bir şeyin hatası olduğunu söylerken, nedenselliğin nasıl çalıştığından haberi yok."

Küstah açıklamalarını sürdürdü

Paludan bununla beraber, Türkiye eğer İsveç'in NATO üyeliğini onaylarsa "Hiçbir şekilde Türk büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmama"ya ilişkin vaatte de bulundu.

Paludan açıklamalarında son olarak ise, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'taki Türk Büyükelçiliği'nin yanında bir tanesi caminin önünde, diğeri ise Rus büyükelçiliğinin yakınında olmak üzere toplamda 3 defa Kur'an yakmak istediğini söyledi.

Türkiye'den Danimarka'ya kınama

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an'ı Kerim'e karşı saldırı içeren eyleme izin verilmesinden dolayı Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi'ni çağırdı.

Danimarka'ya Türkiye'den nefret suçu içeren provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Yorumlar (0)