'Palalı Sabri' için istenen hapis cezası belli oldu

Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilere palayla saldıran ve bu sebeple ‘Palalı Sabri’ olarak da tanınan Sabri Çelebi hakkında ‘suç örgütü kurmak’ ve ‘yabancı kadınları fuhuşa zorlamak’ suçları sebebiyle 200 yıla kadar hapis cezası istendi. 

GÜNDEM 01.07.2022, 14:17 02.07.2022, 08:44
'Palalı Sabri' için istenen hapis cezası belli oldu

Suç örgütü kurarak yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladığı iddiasıyla yargılanan Sabri Çelebi hakkında talep edilen ceza belli oldu. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Çelebi’nin yabancı kadınları eğlence mekânlarında zorla çalıştırdığı ve erkeklerle cinsel ilişkiye zorladığı vurgulandı. 

Dava kapsamında 10 kişi yargılanıyor

Hazırlanan dosyada Çelebi tarafından kurulan suç örgütünün 8 yabancı kadını haksız kazanç elde etmek için kullandığı ve mağdur ettiği belirtildi. Dosya kapsamında Sabri Çelebi ile beraber 9 kişi daha yargılanıyor. Sabri Çelebi ve 4 kişi dava kapsamında tutuklu konumunda bulunuyor. 

Mağdur kadınların pasaportlarına el koydukları tespit edildi

Çelebi’nin kurduğu suç örgütünün yabancı uyruklu kadınları özellikle Beyoğlu ve Beşiktaş’ta zorla çalıştırdığı belirtilerek, mağdur şahısların pasaportlarına da el konulduğu kaydedildi. ‘İnsan ticareti yapmak’, ‘suç örgütü kurmak’ ve ‘insanları fuhşa zorlamak’ suçları ile yargılanan Çelebi’nin 200 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yorumlar (0)