Pakdemirli: Keşke göçmenler için aldıkları önlemleri virüs için alsalardı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle durumun iç açıcı olmadığını kaydederek, "Avrupa, mültecilere karşı almış olduğu ciddi önlemleri virüse karşı almış olsaydı belki bu tür elim bir hadiseyle sarsılmış olmayacaktı." dedi.

GÜNDEM 10.03.2020, 15:54
Pakdemirli: Keşke göçmenler için aldıkları önlemleri virüs için alsalardı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ve ormancılığın gelişimine fayda sağlayanların ödüllendirildiği "OGM'nin En'leri Ödül Töreni"nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Pakdemirli, gelir getirici türler kullanılarak gerçekleştirilen ağaçlandırmalarla bölgesel ekonomiye fayda sağlamak için çaba harcadıklarını kaydederek, "Tabii bunlarla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. 2023 yılı hedefimiz, orman varlığımızı 23.4 milyon hektara çıkararak, yüzde 30 olan dünya ortalamasına ulaşmak. Yine 2023 yılı sonuna kadar toplam 7 milyar fidanı toprakla buluşturarak dünyada yaşayan her bir insan için bir fidan dikmeyi hedefliyoruz." dedi. 

"Covid-19 için çok ciddi tedbirler aldık"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına değinen Pakdemirli, tüm dünyanın bu problemle mücadele ettiğini vurguladı. 

Pakdemirli, Avrupa'da durumun iç açıcı olmadığını, özellikle İtalya'da hayatın neredeyse durma noktasına geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Avrupa, mültecilere karşı almış olduğu ciddi önlemleri virüse karşı almış olsaydı belki bu tür elim bir hadiseyle sarsılmış olmayacaktı. Kimse merak etmesin ve şüphesi olmasın ki yeni Covid-19 için çok ciddi tedbirler aldık, almaya da devam ediyoruz. Öyle ki pek çok ülke virüsle mücadele konusunda bizden iş birliği talebinde bulundu. Hamdolsun aldığımız sıkı önlemlerle, ülkemiz bugüne dek bu listeye girmemeyi başardı. Rabbim vatanımızı ve milletimizi bu illetten korusun, esirgesin inşallah."

Yorumlar (0)