Pakdemirli: "Hatay'daki yangın kontrol altında!"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkan ve insanlar arasında paniğe neden olan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Yangının ortasında yanarak telef olan bir kaplumbağanın görüntüsü ise yürek burktu.

GÜNDEM 28.10.2020, 13:13
Pakdemirli: "Hatay'daki yangın kontrol altında!"

Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün çıkan ve halk arasında paniğe neden olan orman yangını kontrol altına alındı.

Konuya ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.

Bakan Pakdemirli, Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün çıkan orman yangınının, ekiplerin yürüttüğü 22 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındığını bildirdi. 

"Şüpheli serbest bırakıldı"

Pakdemirli, elinde benzin bidonu taşıyan ve otomobilinin arıza yaptığını belirten bir şüphelinin gözaltına alındığını, daha sonra ise serbest kaldığını ifade etti. 

22 saatlik yangın söndürme çalışmalarına değinen Pakdemirli, ilk müdahaleyle beraber ekiplerin ciddi bir mücadele verdiğini kaydetti.

"Teknolojik olanaklardan yararlandık"

Pakdemirli, bütün teknolojik olanakların yangın söndürme çalışmalarında kullanıldığına dikkat çekerek, insan gücünün ve orman teşkilatının çok kıymetli olduğunu ancak teçhizatların da kritik bir önem taşıdığını söyledi.

"İHA'lar kullanıldı"

İskenderun'da çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarında 700 işçi, 15 tane dozer, 166 tane arazöz ve üç farklı kuruma ait İHA'ların (insansız hava aracı) kullanıldığını belirten Pakdemirli, üç mahallenin maddi anlamda hasara uğradığını ifade etti.

"Masraflar belediye ve valilik tarafından karşılanacak"

Pakdemirli, Akarca Mahallesi'nde bir cami ile 5 konutun hasar gördüğünü belirtirken, Azganlık Mahallesi'nde bir ağıl ile 3 konutun tahribata uğradığını aktardı.

Sarıseki Mahallesi'nde de bir ağıl ile 2 konutun yangından etkilendiğini ifade eden Pakdemirli, hasar tespit çalışmalarının ardından masrafların valilik ile İskenderun Belediyesince karşılanacağını söyledi. 

Kaplumbağa can verdi 

Diğer yandan, İskenderun ilçesinde soğutma çalışmaları sürerken, söz konusu yangın nedeniyle hasar gören alanlara ait görüntüler de yürek burktu. 

Yangının ortasında yanarak telef olan bir kaplumbağanın görüntüsü ise sosyal medyada gündem oldu.

Yorumlar (0)