Özkök'ün "PKK'lı turist rehberi" önerisine Soylu'dan tepki!

Katıldığı bir televizyon programında Kolombiya'da silah bırakan terör örgütü FARC üyelerinin turist rehberliği yaptığını söyleyen gazeteci Ertuğrul Özkök, aynı uygulamanın Türkiye'deki PKK'lılar tarafından da gerçekleştirilmesi önerisinde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özkök'ün kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

GÜNDEM 14.07.2022, 17:37 Hakan Öksüz
Özkök'ün "PKK'lı turist rehberi" önerisine Soylu'dan tepki!

Gazeteci Ertuğrul Özkök, bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşti. Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu programa katılan Özkök, siyaset gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Sanna Marin'den FARC'a geçiş yaptı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in deri ceketi ve kot şortuyla bir rock festivaline katılmasını değerlendiren Ertuğrul Özkök, bir zamanlar terör estiren Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) üyelerinin turist rehberi olmasıyla ilgili ilginç bir yorumda bulundu. FARC'ın uzun yıllar boyunca Kolombiya'da terör eylemleri düzenlediğini hatırlatan Özkök, Türkiye'de de benzer bir uygulamanın yapılabileceğini belirtti.

"PKK'lılar da dağdan insin, turist rehberi olsun"

Terör örgütü PKK üyelerinin de dağdan indirilerek turist rehberi olarak kullanılabileceğini kaydeden Özkök, "FARC yıllarda Kolombiya'da terör estirdi. Hükümete karşı eylemler yaptı. Barış yapıldıktan sonra FARC gerillaları, turist rehberi oldu. Bizdeki PKK'lılar da aynı uygulamayı gerçekleştirebilir. Dağdan insinler ve turist rehberliği yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu tepki gösterdi

Özkök'ün kullandığı ifadeler, sosyal medyada büyük tepki çekti. FARC ile PKK mensupları arasında benzerlik kurarak öneride bulunan Özkök'e tepki gösterenlerden biri de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Twitter'dan paylaşım yapan Soylu, "Eski Türkiye'den kalan bir Ertuğrul Özkök klasiği." ifadesine yer verdi.

Yorumlar (0)