Özhaseki: Belediyeler bu yasadan son derece mutlu olacak

Özhaseki, "Ciddi bir yasa hazırlığımız var... Belediyeler bu yasadan son derece mutlu olacak." ifadelerinde bulundu.

GÜNDEM 13.10.2019, 17:51
Özhaseki: Belediyeler bu yasadan son derece mutlu olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığının Samsun'da bir otelde düzenlediği Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'nın açıklamalarda bulundu ve toplantının verimli geçtiğini belirtti.

Özhaseki, "AK Parti olarak, yerel yönetimlerle ilgili hazırlığımızı yaptık. Ciddi bir yasa hazırlığımız var. Önümüzdeki günlerde, yılbaşına doğru Meclis'e getireceğiz. Belediyeler bu yasadan son derece mutlu olacak." ifadelerinde bulundu.

128 belediye başkanının katıldığı toplantıda, Özhaseki "Zor bir coğrafyadayız ve zor bir ülkeyiz. Bu zorluğumuz, gerek jeopolitik konumumuz gerekse inançlarımızdan kaynaklanıyor. Tarihten üstlendiğimiz misyondan da kaynaklanıyor. Toplantıda bütün belediye başkanı arkadaşlarımız taleplerini iletti. Talepler milyarlarca liralık taleplerdi. Sadece bir ilçemizin yol talebi bile 2 milyar liranın üzerindeydi." şeklinde açıklama yaptı.

"İçeride huzurumuz var"

Özhaseki, ülkenin huzurunun ve güvenliğinin yerinde olduğunu belirterek, sözlerine şöyle eklemelerde bulundu:

"Askerlerimiz sonuna kadar bizi savunabilmek, bu ülkenin huzurunu koruyabilmek adına gayret ediyor. Böyle bir durumda çok büyük paralar harcanırken, emek verilirken, can verilirken, ter dökülürken çok şükür yine içeride huzurumuz var. Herkes evine gidebiliyor, akşam huzurluca evinde oturabiliyor. Bizler de belediyeler olarak kendi problemlerimizi konuşmaya devam ediyoruz. Bu müthiş bir nimet. Bir taraftan Barış Pınarı Harekatı yapılırken, başımızda binbir bela varken, biz hala işimize gücümüze bakıyoruz. Hayatın olağan akışı devam ediyor, etmeye de devam edecek."

Yerel yönetimlere ilişkin kapsamlı bir yasa çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti olarak, yerel yönetimlerle ilgili hazırlığımızı yaptık. Ciddi bir yasa hazırlığımız var. Önümüzdeki günlerde, yılbaşına doğru Meclis'e getireceğiz. Belediyeler bu yasadan son derece mutlu olacak. Bu yasa içinde büyükşehir, ilçe belediye ilişkileri, yetki devirleri, Anadolu'daki büyükşehirlerin ve ilçelerin bütçelerinin geliştirilmesi, finansman desteği, sıkıntı olan, eskiden şikayet konusu olan ne kadar belediye mevzuatında mesele varsa hepsini uzunca süre yaptığımız çalışmalarla hazırladık." 

Yorumlar (0)