Özgecan'ın kuzeni cinayetinde şok ifadeler

Katil zanlısı Mustafa Ertürkoğlu, Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın kuzeni olan eşi Cemile Ertürkoğlu'nu nasıl katlettiğini anlatınca mahkeme salonu buz kesti. İşte kan donduran ifadeler...

GÜNDEM 22.11.2019, 11:01 22.11.2019, 17:38
Özgecan'ın kuzeni cinayetinde şok ifadeler

Mersin'de, boşanma aşamasındaki karısı Cemile Ertürkoğlu'nu, boğazını keserek katleden Mustafa Ertürkoğlu'nun yargılanmasına başlandı. Zanlı mustafa Ertürkoğlu, "karısı Cemile Ertürkoğlu'nu öldürdüğü ve sonrasında kıyma makinesine atarak parçaladığını, her parçasını farklı noktalarda çöp konteynerlerine attığını, bir kısmını ise şehir mezarlığındaki bir mezara gömdüğünü" anlattığı anlarda mahkeme salonu buz kesti. Maktül Cemile Ertürkoğlu adına 40'a yakın kadın avukatın da müdahil olduğu duruşma ertelendi.

Olay, 28 Kasım 2018 tarihinde Mersin merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde yaşandı. Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın kuzeni olan Cemile Ertürkoğlu, boşanmak üzere olduğu eşi Mustafa Ertürkoğlu tarafından boğazı kesilerek katledildi. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından, lojistik firması çalışanı olan katil zanlısı Mustafa Ertürkoğlu tutuklandı.

Hakkında "eşi tasarlayarak, canavarca hisle, acı ve eziyet çektirerek öldürmek" suçundan dava açılan Mustafa Ertürkoğlu, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tutuklu sanık Mustafa Ertürkoğlu, Mersin Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Duruşmada hakkındaki iddianame okunan sanık Mustafa Ertürkoğlu, olay anını ayrıntılı bir şekilde, üstelik soğuk kanlılıkla anlattı. İfadesinde karısı Cemile Ertürkoğlu'nun kendisini aldattığını ileri süren sanık Mustafa Ertürkoğlu, evlilik yıldönümü dolayısıyla hediye vermek için eve çağırdığı karısını, boğazını maket bıçağıyla keserek öldürdüğünü, daha sonra kıyma makinesine atarak parçaladığını ve cesedin bir kısmını Mersin'in farklı noktalarındaki çöp konteynerlerine attığını, bir kısmını ise şehir mezarlığındaki bir mezara gömdüğünü anlattı.

Mahkeme başkanı iddianameyi okuyunca "Rahatsız oldum" dedi

Sanık Mustafa Ertürkoğlu'nun ifadeleri sonrası mahkeme salonu buz keserken, mahkeme başkanı da "İddianameyi okurken ben de rahatsız oldum" ifadelerini kullandı.

Cemile Ertürkoğlu'nun ağabeyi en ağır cezayı istedi

Kardeşi Cemile Ertürkoğlu'nun daha önce eşi Mustafa Ertürkoğlu tarafından ölümle tehdit edildiğini söyleyen ağabey Cem Aslan, "Sanık Mustafa Ertürkoğlu, kardeşim Cemile Ertürkoğlu'nun kendisine saldırdığını iddia ediyor. Benim kardeşimin bir eli engelli. Benim kardeşim Cemile 45 kilo. Saldırması imkânsız. Mustafa Ertürkoğlu'na en ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

Cemile Ertürkoğlu'nun iş arkadaşı da konuştu

Duruşmada tanık olarak dinlenen Cemile Ertürkoğlu'nun iş arkadaşı da, cinayetten birkaç gün önce Cemile Ertürkoğlu'nun kolunda ve omzunda morluklar gördüğünü, kendisine morlukları sorduğunda ise eşi Mustafa Ertürkoğlu'nun şiddet uyguladığını söylediğini anlattı.

Cemile'nin ağabeyinin eşi: Cemile boşanmak isteyince, Mustafa Cemile'yi hamile bırakıyordu

Duruşmada tanık olarak dinlenen Cemile Ertürkoğlu'nun yengesi (Cemile Ertürkoğlu'nun ağabeyinin karısı) Ayşe Aslan, Cemile Ertürkoğlu'nun şiddet ve borç sebebiyle ayrılmak istediğini fakat Mustafa Ertürkoğlu'nun her defasında Cemile Ertürkoğlu'nu hamile bıraktığını belirtti. Cemile Ertürkoğlu'nun ağabeyinin karısı Ayşe Aslan ayrıca katil zanlısı Mustafa Ertürkoğlu'nun sürekli Cemile Ertürkoğlu'nun sosyal medya hesaplarına girip başkalarına mesaj attığını da kaydetti.

40'a yakın kadın avukat Cemile Ertürkoğlu için müdahil oldu

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayet davasının duruşmasına Mersin Barosu'nun yanı sıra Gaziantep, Adana ve Hatay barolarının kadın hakları merkezlerini temsilen 40'a yakın kadın avukat katıldı.

Mustafa Ertürkoğlu: Tutuksuz yargılanmak istiyorum

Duruşmada son sözü sorulan sanık Mustafa Ertürkoğlu, kaçma şüphesinin ve ihtimalinin bulunmadığını belirterek, dışarı çıkmak ve tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi.

4 saat süren duruşma

Yaklaşık 4 saat süren celsenin ardından tanıkları ve savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 6 Aralık 2019 tarihine ertelerken, sanık Mustafa Ertürkoğlu'nun tutukluluk hâlinin devamına karar verdi.

Yorumlar (0)