Özel Harekât göçmenler için Yunanistan sınırında!

Edirne'de Özel Harekât polisleri, geri itmeleri engellemek için Türkiye ile Yunanistan arasında doğal sınır konumunda bulunan Meriç Nehri'nde görev yürütüyor.

GÜNDEM 06.03.2020, 15:17
Özel Harekât göçmenler için Yunanistan sınırında!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasının ardından tam donanımlı 1000 Özel Harekât polisi, bölgede görev yapmak için şehre geldi. 

Özel Harekât polisleri, Yunan güvenlik güçleri tarafından sınır hattında göçmenlere uygulanan kötü muameleye karşı önlemlerin artırılması, geri itmelerin engellenmesi ve sınır hattında güvenliği sağlamak için görev yürütüyor.

Polis ekipleri, zodyak botlar ile nehirde denetim yapacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan mülteci hareketliliğini yerinde gözlemlemek için Edirne'ye gelmişti. Bakan Soylu, helikopter ile Pazarkule-Kastanies sınırında bulunan 'tampon' bölgede keşif uçuşu yapmıştı.

Sınır hattında dün incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geri itmeleri engellemek amacıyla tam donanımlı bin özel harekat polisini sabah itibarıyla intikal ettirdik ve zodyak botlarıyla beraber artık orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak." açıklamasında bulunmuştu.

4 bin 900 göçmeni Türkiye'ye tekrar itmeye çalıştıklarını aktaran Soylu, "Geri itmeleri engellemek amacıyla 1.000 tam donanımlı Özel Harekât Polisi, Meriç'in tüm sınır sistemine gelecek. Biz gelen insanları tüfeklerle karşılamıyoruz, soyup parasını pulunu alıp itmiyoruz. Şu anda 4 milyon sığınmacı var ve hepsine en yüksek seviyede hizmet etmeye çalışıyoruz, gitmek isteyen gidiyor. Türkiye'ye kabahat bulmaya çalışan Avrupa'nın İşkence Engelleme Örgütü buradaki duruma sırtını dönmektedir. Bunları içimize sindirebilmek mümkün değildir." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)