Özel Harekat 295 kilometrelik sınırda Afgan göçüne karşı nöbette

İran üstünden Türkiye’ye düzensiz göçmenlerin yasa dışı şekillerde girişinin engellenmesi için İran sınırında alınan önlemler arttırılıyor.

GÜNDEM 30.07.2021, 21:09 30.07.2021, 22:31
Özel Harekat 295 kilometrelik sınırda Afgan göçüne karşı nöbette

İran ile 295 kilometrelik sınırı bulunan Van’ta kaçak girişlerin engellenmesi maksadıyla modüler duvar ile hendek kazma ve gözetleme kulelerinin sayısının arttırılmasına dair çalışmalar sürüyor.

Kaçak girişler için alınan önlem çalışmalarına da hız verildi

İhalesi gerçekleştirilen 64 kilometre uzunluğundaki bölümde duvar örme çalışmaları hızla devam ediyor. 4 metre genişlik ve derinliğinde olan 110 kilometre hendek kazılan, 76 lego kule ve monoblokun inşa edildiği sınır hattı güvenlik güçlerimiz tarafından bölge kontrol altında tutuluyor.

750 özel harekat polisinden bölgeye destek

Güvenlik güçlerine destek vermek için birçok şehirden Van’a gelen 35 timden oluşan ve içlerinde kadınların da olduğu 750 özel harekat polisi, İl Jandarma Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ekipleriyle koordineli bir düzeyde İran sınırında görev yapıyor.

Sınır hattı güvenliği amacıyla gece gündüz nöbet tutacaklar

50 adet zırhlı araçla sürekli olarak sınır hattında devriye atan ve geçiş noktalarını göz hapsinde tutan özel harekat polisleri, termal ve drone kameralarıyla bölgeyi denetleyip bütün teknolojik imkanlardan faydalanıyor.

SİHA’lar ve İHA’lar yardımıyla göçmenler yakalanıyor

Sınırda hattın güvenliği için fedakar bir şekilde görevlerini gerçekleştiren polisler tarafından SİHA ve İHA görüntüleriyle sınırı geçmeye çabalayan göçmenler yakalanıp ilgili birimlere teslim ediliyor.

“Bütün alanlarda güvenlik tedbiri alıyoruz”

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı 2 Operasyon Şube Müdürü Hüseyin Ediz Tercanoğlu, sınırların güvenliğini sağlamak maksadıyla gece gündüz ekiplerin sahada olduğunu kaydetti.

Sınırda kutsal bir görev yürüttüklerini kaydeden Tercanoğlu, 15 gün öncesinde faaliyetlere başladıklarını ve sınır hattı süresince 50 zırhlı araç ve 35 tim ile bölgenin kontrolünün sağlandığını kaydetti.

"7/24 bütün alanlarda tedbir alıyoruz"

Hudut hattında ve hattan geride tali yollarda ve ana yollarda, pusu, devriye ve keşif faaliyetleri yapıldığı bilgisini paylaşan Tercanoğlu, şunları söyledi:

“Terörle mücadele başta olmak üzere kaçakçılık faaliyetlerinin önlenip düzensiz göçmenlerin hareketinin engellenmesi hedefiyle görevimizi yapıyoruz. Yalnız değiliz burada. Birlikte Jandarma Genel Komutanlığımız ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelimiz de görev yapıyor. Koordineli şekilde 7/24 kesintisiz olarak bütün alanlarda güvenlik tedbirlerini alıyoruz.

Teknolojik olarak termal kameralar, drone ve diğer kameralarımız var. Bunları sahada en aktif şekilde kullanıyoruz. Fedakar bir şekilde personelimiz burada görev yapıyor. Sınır hattının bütününde görev yaptığımız için herhangi bir geçiş söz konusu değil. Farklı noktalardan geçiş gerçekleştirenleri de ana yollarda ve tali yollarda uygulanan pusu faaliyetleri ve yol kontrolleriyle yakalıyoruz. SİHA ve İHA görüntüleri de koordineli bir şeklide aktarılıyor. Böylece sınırın içindeki göçmenleri de en kısa zamanda ilgili birimleri gönderiyoruz.”

Van Valiliği’nce göç baskısının artmasının ardından Kara Kuvvetleri’nce iki komando bölüğü ve iki keşif bölüğünün zırhlı araçlarla bölgeye takviye gönderildiği bilgisi paylaşılmıştı.

Yorumlar (0)