"Oyunlar eş zamanlı olarak bozuldu"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Barış Pınarı Harekatı birçok oyunu eş zamanlı olarak bozdu." diye konuştu.

GÜNDEM 16.10.2019, 19:30 16.10.2019, 21:21
"Oyunlar eş zamanlı olarak bozuldu"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında, "Barış Pınarı Harekatı birçok oyunu eş zamanlı olarak bozdu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, "Barış Pınarı Harekatı birçok oyunu eş zamanlı olarak bozdu." 

İbrahim Kalın, şöyle konuştu:

"Dünyada dengelerin yeniden kurulduğu bir dönemde Türkiye'nin ulusal çıkarlarını esas alarak, bu hamleyi yapmış olması bazılarını şaşırtmış olabilir. Yaptırım tehditleri, kınamalar bizi haklı davamızdan vazgeçirmeyecektir. Barış Pınarı Harekatı'nı lekelemeye çalışanlar, Suriye'deki piyonları mevzi kaybettiği için sinirli, öfkeli ve komik halde bulunmaktadır."

"Sonuna kadar devam edecek"

"Türkiye'yi Barış Pınarı Harekatı konusunda eleştirenlere DEAŞ'lıları kimlerin neden bıraktığını sormak en tabii hakkımızdır. Barış Pınarı Harekatı hedeflerine ulaşana kadar, hız kesmeden devam edecektir."

"Demografik yapıyı bozan YPG/PYD'nin kendisidir"

"Birilerinin palazlandırdığı, yıllardır ortalığı istila eden, binlerce insanın kanına giren bu terör örgütünü (DEAŞ) Türkiye'ye fatura etmeye kalkmak, sorumluluğu Türkiye'ye yıkmaya çalışmak asla kabul edilebilir bir şey değildir. Biz 4 milyona yakın Suriyeli mülteciye ülkemizde ev sahipliği yaparken, yaklaşık 3 milyona yakın Suriyeli'ye de Suriye tarafında yardım ediyoruz. Yani 7 milyona yakın Suriyeli, Türkiye'nin koruması altında bulunuyor. Bu Suriye nüfusunun yaklaşık üçte birine tekabül ediyor. Bunu yapabilen başka bir ülke var mı? (Suriye) Oradaki demografik yapıyı bozan ne Türkiye'dir ne de Barış Pınarı Harekatıdır. Demografik yapıyı bozan YPG/PYD'nin kendisidir."

Yorumlar (0)