Oyuncu Burak Özçivit’e 4 yıl 1 ay hapis isteniyor

Ünlü oyuncu Burak Özçivit’in başrolünde olduğu ‘Kuruluş Osman’ dizisinin çekimleri esnasında set çalışanları ile tartışmaya girerek ‘zincirleme şekilde alenen hakaret’ suçunu işlediği iddiasıyla hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

GÜNDEM 16.11.2021, 13:19
Oyuncu Burak Özçivit’e 4 yıl 1 ay hapis isteniyor

İstanbul’un sahil ilçesi Beykoz Riva’da 8 Aralık 2020’de ‘Kuruluş Osman’ dizisinin çekimlerinin yapıldığı set ortamında 4 işçiye hakaret ve küfür dolu sözler sarf ettiği söylenen oyuncu Burak Özçivit 4 yıl 1 aylık bir hapis istemiyle karşı karşıya.

Tanıklar verdikleri beyanlarla olayı doğruladı

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre; dizi setinde çalışmakta olan müştekiler O.Ş., M.B.K. ve A.Ö.’nün kamera asistanı olarak, diğer müşteki T.A.’nın ise dizi setinde görüntü yönetmeni olarak çalıştığı belirtildi. İddianamede, dizinin başrol oyuncusu olan Burak Özçivit’in, olay günü dinlenmekte olduğu çadırından çıkarak müştekilere yönelik hakaret ve küfür dolu sözler sarf ettiği belirtildi. Müşteki tarafın mahkemeye sunduğu tanıkların verdikleri beyanlarda da bu olayı doğruladıkları da  açıklandı.

Uzlaşma yok

 İddialara rağmen Özçivit’in kendisine atılı olan suçu işlediğine dair elde yeterli delillerin oluştuğunun önemle belirtildiği iddianamede, dosyanın uzlaştırmacıya gönderilerek bir anlaşma zemini sağlanmaya çalışıldığı, ancak çıkan rapora göre uzlaşma sağlanamadığı kaydedildi.

Dava yakında başlayacak

İddianamede, oyuncunun ‘zincirleme şekilde alenen hakaret’ suçunu işleyerek en az 3 ay olmak üzere 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. İddianame Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi. Oyuncu Burak Özçivit’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı vurgulandı.

Yorumlar (0)