Oyuncu Adnan Koç'a 16 yıl hapis!

Uyuşturucu operasyonunda polise mukavemette bulunduğu belirtilen dizi oyuncusu Adnan Koç ve kardeşi Ahmet Koç'a 16 yıl 8'er ay hapis cezası verilirken, diğer kardeş Mehmet Hayri Koç'a ise 17 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmedildi.

GÜNDEM 04.02.2020, 12:53 04.02.2020, 13:11
Oyuncu Adnan Koç'a 16 yıl hapis!

İstanbul polisinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda, polise mukavemette bulunduğu ileri sürülen ünlü dizi oyuncusu Adnan Koç ile 2 kardeşinin de aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sadece tutuksuz sanık Şeyhmus Koç katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Koç, olay yerine gittiğinde kavga etmediğini iddia ederek beraatini talep etti.

Sanık avukatları da söz alarak müvekkillerinin beraatlerini istedi.

Duruşmayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "kasten yaralama", "zincirleme şekilde görevinden dolayı kamu görevlisine alenen hakaret”, "zincirleme şekilde kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme" ve "zincirleme şekilde kamu görevlisini birden fazla kişi ile silahla hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından sanık Adnan Koç ile kardeşi Ahmet Koç'a 16 yıl 8'er ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz sanıklardan Mehmet Hayri Koç hakkında, bu suçların yanı sıra "kamu malına zarar verme" suçundan da ilaveten 10 ay hapis cezası verilerek toplamda 17 yıl 6 ay hapis cezasına hükmeden mahkeme, sanıklar Mehmet Pınarbaşı ve Şeyhmus Koç hakkında da "kamu görevlisine hakaret" ve "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından 4 yıl 9 ay 15'er gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

İddianameden suç ile ilgili bölüm

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan uyuşturucu satıcısı Sinan Bozburun'un, Ataşehir'de bulunan bir kafenin önünde oyuncu Adnan Koç ile buluşarak para karşılığı uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen poşet içerisinde bir maddeyi verdiği aktarılmıştı.

İddianamede, Uyuşturucu madde ticaretinin gerçekleştiğine dair oluşan kuvvetli şüpheye istinaden müşteki polis memurları S.İ, E.H, Z.M.D ve M.K'nin söz konusu iş yerine geldikleri belirtilerek, sanıklar üzerinde yapılan üst aramasında oyuncu Adnan Koç'un üzerinden 4 poşete sarılı olarak satışa hazır halde beyaz renkli 2 gram kokain, Ahmet Koç'un üzerinde 1 alüminyum folyoya sarılmış beyaz renkli kristaller şeklinde toplam ağırlığı 0,4 gram gelen metamfetamin bulunduğu vurgulanmıştı.

İddianamede bu kapsamda, oyuncu Adnan Koç ve kardeşleri Ahmet Koç ile Mehmet Hayri Koç hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs", "kamu görevlisine alenen hakaret”, "kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisini birden fazla kişi ile silahla hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından toplam 45 yıl 3 ay 15 günden, 90 yıl 7 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılmaları istemişti.

Sanık Mehmet Hayri Koç hakkında ayrıca "kamu malına zarar verme" suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz olan diğer sanık Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı için ise "kasten yaralama", "kamu görevlisine alenen hakaret", "kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme", "cebir ve tehditle birden fazla kişinin kaçmasına imkan sağlama" suçlarından 5 yıldan 24 yıl 1'er aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Yorumlar (0)