Oy verme işlemi sona erdi

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi'nde oy verme işlemi sona erdi.

GÜNDEM 23.06.2019, 17:09 23.06.2019, 19:39
Oy verme işlemi sona erdi

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi'nde oy verme işlemi tamamlandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, İstanbul'da saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Sıra bekleyenler oylarını kullanacaklar

Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere hâlâ bekleyen vatandaşlar, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla matadorbet giriş oylarını kullanabilecekler.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

Görevliler, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi'ne ait oy pusulalarının sayım ve dökümünü yapacaklar.

YSK yayın yasağını kaldırana kadar sonuçlar açıklanmaya başlanılmayacak

Seçim yasaklarına göre, bugün saat 18.00'den sonra yapılacak yayınlarda, propaganda maksatlı ve oy vermenin tam bir serbestlikle yapılmasına tesir edebilecek mahiyette haber, yorum ve köşe yazısı yayınlanamayacak.

Saat, 18.00-21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest bırakılacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Anayasa ve seçim yasalarının verdiği yetkiye dayanarak, yayın yasağını saat 21.00'den önce kaldırabilir.

Yorumlar (0)