Oy kullanılacak gümrük kapıları belirlendi

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), ülke dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan seçmenler için oy kullanılacak gümrük kapılarını açıkladı.

GÜNDEM 19.03.2023, 00:38 20.03.2023, 09:31
Oy kullanılacak gümrük kapıları belirlendi

YSK'nin 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nde oy kullanılacak gümrük kapılarına dair kararı yayımlandı.

Karar doğrultusunda, gümrük kapılarında oy kullanma işlemi 27 Nisan'da başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde ise 20 Mayıs'ta başlaması, 28 Mayıs'ta bitmesi kararlaştırıldı.

Bu çerçevede ülke dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan seçmenlerin tatil günleri dahil olmak üzere 24 saat süreyle oy verebileceği gümrük kapıları ise şöyle:

"Habur Kapıköy, Akçakale, Dereköy, Çobanbey, Öncüpınar, Cilvegözü, Kumlu, Esendere, Karkamış Üzümlü, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule, Sarp, Türkgözü, Aktaş, Gürbulak, Zonguldak Çaycuma, Trabzon, Samsun Çarşamba, Milas-Bodrum, Dalaman, Konya, Adnan Menderes Erkilet, Sabiha Gökçen, İstanbul, Süleyman Demirel, Hatay, Gaziantep, Elazığ, Hasan Polatkan, Diyarbakır, Çardak, Antalya, Esenboğa, Şakirpaşa havalimanları ile Samsun, Bodrum, Taşucu, Mersin, Derince, Çeşme, Ayvalık ve Kuşadası."



Sandık kurulları için son gün 12 Nisan

Bu arada, oy verme işlemlerinde görev yapmak üzere bazı ilçelerde geçici olarak gümrük kapısı seçim kurulları da kurulacak. 

Bahse konu kurullar; kendilerine bağlı üçer tane sandık kurulu kuracak fakat lüzum gördüğü durumda sandık kurulu adedini azaltmak veyahut artırmakta, oy verme saatlerinin bitiş ve başlangıç saatlerini belirlemekte yetkili olacak.

Söz konusu kurulların oluşturulma işlemleri 30 Mart'a değin tamamlanacak. Oluşuma dair imzalı yemin metni ve tutanağın bir sureti YSK'ye iletilecek. Sandık kurullarının da 12 Nisan'a değin kurulması işlemlerinin de tamamlanması gerekecek.

Yorumlar (0)