Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü, 31 Mart'tan sonra OGS’nin kaldırılacağını açıklayarak, köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin HGS üzerinden alınacağını duyurdu.

GÜNDEM 14.02.2022, 13:26 14.02.2022, 13:30
Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’nin (Otomatik Geçiş Sistemi) kaldırıldığını açıkladı.

OGS kaldırıldı!

Müdürlükten gelen açıklamada, köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin OGS ve Hızlı Geçiş Sistemi gibi iki farklı ücret toplama sisteminden tahsil edildiği ancak bu iki sistemin, otoyol kullanıcıları açısından gişelerden geçişlerde karışıklıklara yol açtığı bildirildi.

Verimliliğin artırılması ve iş yükünün azaltılması için 31 Mart'tan sonra OGS’nin kaldırılacağı bildirilirken, “Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sisteminden tahsilatına devam edilecektir. OGS abonesi olan otomobil sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları adına gerekli bütün tedbirler alınacak olup, OGS etiketi bulunan araçlara söz konusu OGS cihazının verildiği banka tarafından ücretsiz bir şekilde HGS etiketi verilecek ve HGS hesaplarına çevrilecektir. Dönüştürme işlemlerinde ve daha sonraki süreçte kullanıcılar, geçişlerini rahat bir şekilde yapabilecek ve herhangi bir aksaklığa izin verilmeyecektir" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)