Otoyol ve gişelerde iki ayrı ücret toplama sistemi tarih oluyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre köprü ve otoyollarda OGS dönemi 31 Mart 2022’de son buluyor. Bakanlık, HGS’ye geçiş işlemlerinin tamamlanması için son günün yarın olduğunu dile getiriyor. 

GÜNDEM 30.03.2022, 15:38 31.03.2022, 11:10
Otoyol ve gişelerde iki ayrı ücret toplama sistemi tarih oluyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen OGS (otomatik geçiş sistemi) yarın itibarıyla son buluyor. Artık vatandaşların HGS’yi (hızlı geçiş sistemi) kullanacağını belirten Karayolları Genel Müdürlüğü, son günü de 31 Mart 2022 olarak belirlemişti. Yetkililer, gişe ve otoyollarda OGS-HGS karışıklığına son vermek için yeni sistemin getirildiğini belirtti.



İki ayrı ücret toplama sistemi tarih oluyor

Türkiye’de şimdiye kadar kullanılan iki farklı ücret toplama sisteminin artık son bulacağı belirtilen duyurularda ayrıca verimliliğin artırılması ve iş yükünün azaltılmasının amaçlandığı da kaydedildi. Son tarih verilmesine karşın OGS’den HGS’ye geçiş için yüzde 70 oranında başvuru yapıldığı belirtildi. OGS etiketi bulunan araç sahiplerine, ilgili bankalar tarafından ücretsiz HGS etiketi verileceği ve hesaplarının da HGS’ye dönüştürüleceği ifade edildi. Bankalarda yeterli oranda HGS etiketinin bulunduğunun altını çizen yetkililer, vatandaşları geçiş yapmaları konusunda teşvik etti.



HGS etiketini ücretsiz almak için ne yapılır?

OGS’den HGS’ye geçmek isteyen vatandaşların yeni etiketi ücretsiz alması için takip etmesi gereken bazı adımlar var. O adımlar, şu şekilde sıralandı: “OGS cihazınızı aldığınız bankaya 31 Mart 2022 tarihinden önce başvurmanız gerekmektedir. İptal ettirdiğiniz OGS’nin yerine HGS hesabını bankadan açtırmalısınız. Bu geçiş sürecinde bankanız gereken işlemi ücretsiz olarak yapılacaktır. OGS cihazınızı iptal ettirmeden önce henüz tahsil edilmeyen geçiş ücretiniz de hesabınızdan tahsil edilecektir. İşlemin ardından OGS hesabınızda hala para bulunuyorsa bu, ilgili banka veya kredi kartınıza aktarılacaktır. İade işlemleri, cihazın iptalini izleyen 30 gün içinde müşterilerin hesaplarına yapılır. HGS etiketini alan kişilerin başka işlem yapmasına gerek yoktur.”

Yorumlar (0)