Otoparklar 'araba mezarlığı'na döndü

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan iki büyük depremin yıkıma uğrattığı Hatay'da yıkıntı altında kalan çok sayıda aracın nakledildiği toplama bölgeleri, 'araba mezarlığı'nı andıran görünümleriyle afetin boyutlarını gözler önüne seriyor.

GÜNDEM 30.03.2023, 18:17
Otoparklar 'araba mezarlığı'na döndü

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden en çok etkilenen kentlerden Hatay'da, çok sayıda insana mezar olan yapıların yıkıntı kaldırma faaliyetleri devam ediyor. Molozların kaldırılmasıyla yığınlarının altındaki araçlar da bir bir gün yüzüne çıkıyor.

Trafik Vakfı ve EMG (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından ülkemizin farklı noktalarından görevlendirilen yaklaşık olarak 60 ekip, hurda araçların bulunduğu yıkıntılara gidiyor.

Ekipler, şase numarası veyahut plakalarını kayıt altına aldıkları araçları, çekicilerle kentin üç noktasında oluşturulan toplama alanlarına naklediyor. 

Kırık camları, ezilmiş görüntüsü, kopan tekerlek ve motorlarla adeta 'araba mezarlığı'nı anımsatan binlerce kamyonet, motosiklet ve otomobilin olduğu alanlar, depremin sebep olduğu yıkımı ortaya koyuyor.
 

Araçlar yasal mirasçılarına ya da sahiplerine veriliyor

Bitlis'ten araç çekmek amacıyla görevlendirilen Osman Özcan, basın mensuplarına, yaklaşık olarak iki haftadır bölgede görev yaptığını dile getirdi.

Kendi ekiplerinin bir günde yaklaşık olarak 10 araç çektiğini kaydeden Özcan, "Yıkıntı altında kalan araçlar çıkartıldığında konumu, yeri bize söyleniyor. Aldığımız aracın motor şase numarasından, plakasından sahiplerini saptıyoruz." şeklinde konuştu.

Osman Özcan, bahse konu araçları aldıkları konumları kaydettiklerini aktararak, "Yasal mirasçıları ya da sahibi de gelip buradan alıyor." dedi.

Yorumlar (0)