Otomotiv devleri Rusya’daki üretimi durduruyor

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin ardından birçok şirket Rusya’ya yaptırım uygulamaya devam ediyor. Son olarak otomotiv sektöründen birçok şirket Rusya’ya yeni yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

GÜNDEM 04.03.2022, 09:26 04.03.2022, 14:15
Otomotiv devleri Rusya’daki üretimi durduruyor

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim devam ederken birçok ülke ve şirket Ukrayna’nın yanında yer alarak Rusya’ya yeni yaptırımlar getirmeye devam ediyor. Bu yaptırımlar arasına dünyanın en önemli otomotiv şirketleri de katıldı. Volvo, General Motors, Ford, Subaru, Wolkswagen, Honda ve Toyota Rusya’da yer alan üretimlerini durduracaklarını açıkladılar. Toyota Motor yaptığı açıklamada Cuma gününden itibaren Rusya’nın St. Petersburg kentinde yer alan fabrikadaki üretimi durduracağını ve araç nakliyesine de son vereceğini açıkladı. Bir diğer otomotiv devi Subaru ise ülkeye motor ve araba ihracatına sın vereceğini açıkladı.

Birçok otomotiv şirketi üretimi ve ihracatı durdurdu

Alman otomotiv devi Wolkswagen ise Rusya’daki araç üretimini durdurarak ülkeye yaptığı araç ihracatlarına son vereceğini duyurdu. Wolkswagen tarafından gerçekleştirilen açıklamada Rusya’nın Ukrayna üzerinde başlattığı askeri operasyonunun ardından Rusya’nın Nizhny Novgorod ve Kaluga bölgelerinde yer alan tesislerdeki üretimin durdurulacağı açıklandı. Rusya’ya yapılan araç ihracatının da askıya alındığı belirtildi.

Parça ithalatları da durduruldu

Honda ve Ford da Rusya’ya gerçekleştirilen otomobil ve motor ihracatının durdurulduğunu açıkladı. Rusya’da yerel tesisi bulunmayan firma bu ülkeye araç sevkiyatı gerçekleştiriyordu. Mazda Motors ise yaptığı açıklamada Rusya’nın doğu bölgesinde yer alan Vladivostok kentindeki iş ortaklıklı üretimine parça ithalatını durdurduğunu açıkladı. Mitsubishi Motors ve Nissan yetkilileri de benzer adımları uygulayarak Rusya’ya yaptırım uygulayan firmalar arasında yer aldılar.

Yorumlar (0)