Otobüs yolculukları için yeni düzenleme: Sıcak ikram artık yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, otobüslerdeki sıcak ikramların koronavirüs tedbirleri kapsamında kaldırıldığını duyurdu.

GÜNDEM 23.06.2020, 23:10
Otobüs yolculukları için yeni düzenleme: Sıcak ikram artık yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kara yolu taşımacılığına ilişkin yeni kararlar yayınlandı.

Buna göre geçerli olan yetki belgelerinin ilk yenilenme sürecinde taşımacılar için ücretsiz 6 aylık ek süre verildi. 

Kara yolu taşımacıları için yeni düzenleme

23 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre artık yolculara otobüs seyahati esnasında sıcak ikram yapılmayacak, yiyecekler soğuk ve ambalajlı olacak.

"Salgınla mücadelede tedbir elden bırakılmıyor"

Bakan Adil Karaismailoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada ülke olarak koronavirüsle mücadelede önemli bir performans gösterildiğine işaret ederek bakanlık olarak salgınla mücadelede tedbirin elden bırakılmadığına işaret etti. Karaismailoğlu bununla beraber kara yolu taşımacılığı için firmalara verilen desteğin de sürdürüldüğünü ve bu kapsamda kara yolunda faaliyetlerini sürdüren taşımacıların yetki belgelerinin ilk yenilenme sürecinin 6 ay olarak uzatıldığını açıkladı.

Yiyecek ve içecekler ambalajında ve soğuk olacak

Yapılan değişiklikle birlikte otobüslerde yolculara verilen yiyecek ve içeceklerin mutlak suretle ambalajlı ve soğuk olmasına dikkat edileceğini işaret eden Karaismailoğlu, tüm yolcuların ve işletmenin güvenliği için bu önlemlerin alındığına işaret ederek temizlik, maske ve mesafe kuralına tam uyum sağlanacağına işaret etti.

Yorumlar (0)