Otobüs terminallerinde seçim hareketliliği

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki iki büyük depremin akabinde yaşadıkları kentlerden ayrılarak Ankara'ya gelen afetzedeler, 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda oy vermek üzere otobüslerle memleketlerine gidiyor.

GÜNDEM 27.05.2023, 21:31
Otobüs terminallerinde seçim hareketliliği

AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) oy kullanacak afetzedelerin dönüş işlemleri ve yol ücretlerinin ödenmesine dair organizasyonu çerçevesinde seçmenlerin, AŞTİ'den (Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) kalkan otobüslerle memleketlerine dönüşleri devam ediyor.



Afet bölgesindeki kentlere sefer düzenleniyor

Dönüşler sebebiyle yoğun trafiğin meydana geldiği AŞTİ'de otobüs şirketleri, afet bölgesindeki kentlere sefer düzenliyor.



"Bize yer ayrıldı"

Depreme Hatay'a bağlı İskenderun ilçesinde yakalanan Özge Sanem Yüksel, basın mensuplarına, oyunu vermek için ilçeye gittiğini dile getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin yönlendirmesiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının araçlarında kendilerine yer ayrıldığını aktaran Yüksel, gidiş ve dönüşlerini temin ettikleri için teşekkür etti.



"Geri döneceğim"

Gaziantepli afetzede Nesibe Can ise "Sağ olsun devlet bize otobüs ayarlamış, ücret ödemeden otobüsle dönüyoruz. Oy vermeye gidiyoruz. Çocukların okulu var, hastanede randevularım var, geri döneceğim." diye konuştu. 

Yorumlar (0)