Otobüs seferlerinin sayısı 900’e çıkarıldı, esnaf rahat nefes aldı 

İstanbul’daki şehirlerarası günlük otobüs seferi sayısı 900’e çıkarıldı. Bilet bulmakta zorlanan vatandaşlar da salgın döneminde darbe yiyen esnaf da rahat bir nefes aldı. Tam kapasite hizmet verdikleri için mutlu olan şirketler, yaz aylarını heyecanla bekliyor. 

GÜNDEM 02.04.2021, 13:40 03.04.2021, 17:37
Otobüs seferlerinin sayısı 900’e çıkarıldı, esnaf rahat nefes aldı 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, otobüs seferleri hakkında açıklamada bulundu. Özcan, yolcu kapasitesinin ülke genelinde yüzde 100’e çıkarılmasının durumlarını bir nebze rahatlattığını belirterek işlerinin açıldığını ifade etti.

Salgının başlangıç döneminde şehirlerarası otobüslere getirilen yarım kapasite çalışma şartının büyük yaralar açtığını söyleyen Birol Özcan, uygulamanın Mart 2021’de kaldırıldığını ve bu sayede işlerin durma noktasından ayrılabildiğini aktardı.



Günde 900 sefer yapılıyor

Yarım kapasite çalışma uygulamasında seferlerin azaltıldığını ve bu şekilde de sektördekilerin maddi anlamda çok zorluk çektiğini, esnafın daha fazla zorlanmaması adına Bakan ile görüşüldüğünü belirten; İstanbul’daki şehirlerarası günlük sefer sayısının 900’e çıkarıldığını aktaran Başkan Özcan, bunun üzerine bir de tam kapasite hizmet eklendiğinde salgın döneminde oluşan yaraların hızla sarıldığını söyledi.

Salgının otobüs sektörünü fazlaca olumsuz etkilediğini aktaran Başkan Özcan, yazın da tam kapasite çalıştıkları takdirde sektörün daha iyi bir duruma gelebileceğini ifade etti. 



“Süleyman Soylu ile görüştük”

Birol Özcan, sektörde çalışanların aldığı yaralardan ötürü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini ve Bakan’ın problemi çözdüğünü belirtti. Yarım kapasite uygulamasının kaldırılmasının hem yolcu hem de sefer sayısına olumlu yansıdığını, uygulama döneminde İstanbul’daki şehirlerarası otobüs sayısının günlük 600’ü geçmezken şu anda 900’e çıkarıldığını ifade etti.

Yaz mevsiminde de tam kapasite hizmet vermek istediklerini aktaran Birol Özcan, terminalde bilet satışından restoran ve kafelere kadar her uygulama alanında HES kodu sorgulamasının zorunlu olduğunu belirterek otogara girişte ateş ölçümlerinin yapıldığından ve alınan diğer önlemlerden bahsetti. 

Yorumlar (0)