Otizmli çocuklara ayrımcılık yapılmıştı... Görevden alındılar!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bakanlık müfettişlerinin teklifi doğrultusunda, Aksaray'da otizmli öğrencilere ayrımcılık yapılan okulda müdür ve müdür yardımcısı yöneticilik görevinden alındı.

GÜNDEM 18.11.2019, 11:04 18.11.2019, 11:24
Otizmli çocuklara ayrımcılık yapılmıştı... Görevden alındılar!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlerinin teklifi doğrultusunda, Aksaray'da otizmli öğrencilere ayrımcılık yapılan Mehmetçik İlkokulu'nun müdür ve müdür yardımcısı yöneticilik görevinden alındı.

Ne olmuştu?

Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada okuyan diğer çocukların velilerinin otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edilmişti. 

Velilerin otizmli çocukların bu okulda eğitim görmelerine karşı çıktıkları ve okul müdürünün de bu durumu desteklediği öne sürülmüştü. 

Okulda eğitim gören özel çocuklarımızdan birinin velisi ise eylem karşısında isyan etmişti. Öğrencinin velisi, "Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?" diyerek, sözlerine şöyle devam etmişti:

"Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

Soruşturma başlatılmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalanması olayına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Diğer öğrenci velilerinin rahatsız olduğu gerekçesiyle otizmli çocukların eğitim gördüğü sınıfı kapattığı ileri sürülen okul müdürü açığa alınmıştı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aksaray'da otizmli öğrencilerin yuhalanması olayına ilişkin yaptığı açıklamada, "Engelli Çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yürüttüğümüz her çalışmada hassasiyet gösterirken; böylesi bir münferit olaya karışılması kabul edilemez. Ankara'dan bir müfettiş grubu göndererek soruşturma sürecini başlattık. Soruşturma hassasiyetle sürüyor. Bütün velilerimiz müsterih olsun, hiçbir öğrencimizin eğitim hakkının engellenmesine izin vermeyiz. Özel eğitim hizmetleri kalitesini artıracağız. Toplumu bilinçlendirmek için çalışacağız." demişti.

Yorumlar (0)