Otellerde normalleşme sürecine ilişkin değişiklik

Yapılan değişikliğe göre 50 oda ve üzerindeki tüm konaklama tesisleri 'Güvenli Turizm Sertifikası' alacak. Virüs taşıyanlar için ise konaklama sözleşmelerine göre sağlık kuruluşları eğer virüs taşıdığı tespit edilen kişinin hastanede konaklamasına gerek yoksa belirtilen koşullara göre konaklama yapılacak.

GÜNDEM 02.07.2020, 01:30
Otellerde normalleşme sürecine ilişkin değişiklik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un imzasını taşıyan 'Konaklama Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi', 81 il Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne, Sağlık Bakanlığı'na, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'ne ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, turizmde faaliyetlerin güvenli olarak gerçekleştirilmesi amacıyla otellere izolasyon odaları yapılması şartı getirilmişti.

Virüs taşıyanlar için izolasyon odaları

İkametgahı yurt dışında olanların Türkiye'ye girip konaklama sürecinde koronavirüs teşhisi konulursa sağlık kuruluşlarında tedavisinin sürmesinin gereği olmadığı durumunda belirtilen koşullara göre konaklama sözleşmesindeki duruma göre konaklama yapılacak.

Buna göre koronavirüs teşhisi olan misafir ve aynı aileden olan veyahut aynı odada kalan kişiler de dahil olmak üzere, konaklama süresince misafir izolasyon odalarında kalıp herhangi bir şekilde odadan çıkmayacaklarına ilişkin bildirim yapılacak.

Yorumlar (0)